– Tenk om justisministeren skulle argumentert som Torbjørn Røe Isaksen, med at antall politifolk i gatene ikke betyr så mye, sier skolebyråd Tone Tellevik Dahl. Foto: Ilmicrofono Oggiono / Flickr
– Tenk om justisministeren skulle argumentert som Torbjørn Røe Isaksen, med at antall politifolk i gatene ikke betyr så mye, sier skolebyråd Tone Tellevik Dahl. Foto: Ilmicrofono Oggiono / Flickr

– AP vil ha 500 nye lærere i Oslo, fem ekstra lærere på hver osloskole

Publisert Sist oppdatert

Jeg reagerer på at Høyres Torbjørn Røe Isaksen ikke mener nok lærere er viktig for elevenes læring. Tenk om helseministeren skulle sagt at flere fastleger ikke har effekt på folks helse.

Arbeiderpartiets nye beregninger viser at Oslo kommune vil få minst 500 av de 3000 lærerne partiet har lovet nasjonalt i barneskolen. Det vil gi omtrent fem ekstra lærere på hver barneskole i Oslo. De 1000 første vil komme allerede i 2018, om det blir regjeringsskifte.

Det går et klart skille mellom Høyre og Arbeiderpartiet i skolepolitikken. Selv om begge partier vil ha tidlig innsats i skolen, er det bare AP som vil gjøre det ved hjelp av flere lærere.

Høyres logiske feilslutning

Jeg reagerer på at Høyre og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ikke mener nok lærere er viktig for elevenes læring. For oss i Arbeiderpartiet er det en logisk feilslutning: flere lærere er ikke bare viktig, det er også en forutsetning for å få til en tidligere innsats i skolen.

Tenk om justisministeren skulle argumentert som Røe Isaksen – med at antall politifolk i gatene ikke betyr så mye? At gatene er like trygge uansett? Eller at helseministeren skulle sagt at flere fastleger ikke har effekt på folks helse.

Bygger på finsk suksess

Byrådet i Oslo har allerede ansatt 120 nye lærere på 1.-4. trinn det siste året. De kommer i tillegg til lærerne som ansettes som følge av flere elever. Lærerne brukes utelukkende i den nye intensivoppfølgingen i osloskolen, som bygger på den finske suksessen med tidlig og tett oppfølging.

I stedet for å sende elevene på utredning for spesialundervisning, setter vi i gang intensivoppfølging med en gang. Flere lærere gjør det mulig å jobbe på helt nye måter i skolen.