DEBATT

Ap kaster stein i glasshus når de kritiserer Sp for splittelse. Redaksjonskomiteen til Aps landsmøte har heller ikke klart å komme fram til en enighet som forener de to sidene i debatten om rusreformen, skriver Bjørg Sandkjær (Sp).
Ap kaster stein i glasshus når de kritiserer Sp for splittelse. Redaksjonskomiteen til Aps landsmøte har heller ikke klart å komme fram til en enighet som forener de to sidene i debatten om rusreformen, skriver Bjørg Sandkjær (Sp).

Rusreformen: — Vi i Senterpartiet i Oslo har takhøyde for å ta diskusjonen. Har Ap?

Jon Reidar Øyans (Ap) kaster stein i glasshus når han kritiserer Sp for splittelse i rusreform-saken, skriver Bjørg Sandkjær (Sp): — Takhøyde for diskusjonen er ryddig og forhåpentligvis vanlig.

Publisert

I sitt debattinnlegg i Avisa Oslo kritiserer Jon Reidar Øyan Oslo Sp fordi stortingsrepresentant Jan Bøhler og jeg har ulikt syn på regjeringas forslag til rusreform.

Jeg støtter den. Jan støtter den ikke, og har dermed samme standpunkt som Senterpartiets partiprogram og stortingsgruppa til Senterpartiet. Stortingsgruppa ønsker at avhengighet skal møtes med hjelp og ikke straff, men ønsker ikke å avkriminalisere slik regjeringas forslag til rusreform legger opp til.

Les også: Det startet med en oppfordring på sosiale medier. Nå skal «halve Gamle Oslo» plukke søppel langs Alnaelva

— Ryddig og vanlig å diskutere politikk

Jan står altså for det som er Senterpartiets vedtatte politikk på feltet. Jeg forsøker å endre partiets standpunkt gjennom programdiskusjonen. Jeg er i mindretall, men vi har takhøyde for å ta diskusjonen. Noe som er ryddig og forhåpentligvis vanlig når partier skal diskutere og vedta politikk. Lokalt i Oslo har ikke Sp noe eget vedtak om rusreform, hverken for eller mot.

Jeg ønsker Ap lykke til med landsmøtet, og håper de blir med Senterpartiet i kampen for å redde Ullevål sykehus. Det trenger Oslo.

Bjørg Sandkjær

— Spesielt å fremstille dette som kaotisk

Det er ekstra spesielt at Øyan forsøker å fremstille dette som kaotisk, når det er uenighet om rusreformen i Arbeiderpartiet. Uenigheten kom tydelig fram i NRKs Politisk kvarter 12. april. Her diskuterte fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik mot Bergens ordfører Marte Mjøs Persen, begge fra Ap.

Tidligere statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, nå Aps ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss har også gått ut mot avkriminalisering. Fylkeslagene i Vestfold, Telemark, Nordland og Akershus har sagt nei, og heller ikke Agder eller Finnmark vil avkriminalisere.

Støre er mot, Øyan er for

Redaksjonskomiteen til Aps landsmøte har heller ikke klart å komme fram til en enighet som forener de to sidene. Nå har Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre, som selv er valgt inn på Stortinget fra Oslo, sagt at han er mot rusreformen. Øyan selv er sterkt for rusreformen. Kan vi da si at Ap taler med to tunger i rusreformen, eller er det normal politisk uenighet innad i et parti?

Jeg er fristet til å si at Oslo Arbeiderparti bør feie for egen dør før de beskylder Sp for å tale med to tunger. Det er oppsiktsvekkende hvordan Oslo Arbeiderpartis vedtak på fylkesårsmøtet for få uker siden om å bevare Ullevål sykehus blir ignorert av Oslo Aps stortingsrepresentanter. Jeg har i alle fall til gode å høre Oslo Aps stortingsrepresentant Jonas Gahr Støre, eller noen av de fire andre Ap-representantene fra Oslo forsvare vedtaket.

Redaksjonskomiteen til Aps landsmøte har heller ikke klart å komme fram til en enighet som forener de to sidene.

Bjørg Sandkjær

— Håper Ap blir med i kampen om Ullevål

Selv om Ap stemte for utsettelse av salg av Ullevål, sier Aps Ingvild Kjerkol samtidig at det er viktig at gjennomføringen av HSØs planer får fortsette uten forsinkelser. Hva hjelper det at årsmøtet i Oslo Ap vil bevare Ullevål sykehus, mens stortingsrepresentantene overser vedtaket?

Jeg vil påstå at det er å tale med to tunger. Det er til og med å aktivt bryte et årsmøtevedtak. I Senterpartiet er vi for utvikling og bevaring av Ullevål Sykehus i Oslo og på Stortinget.

Jeg ønsker Ap lykke til med landsmøtet, og håper de blir med Senterpartiet i kampen for å redde Ullevål sykehus. Det trenger Oslo.

Powered by Labrador CMS