Tone Tellevik Dahl. Foto: Oslo kommune / Sturlasson
Tone Tellevik Dahl. Foto: Oslo kommune / Sturlasson

— En trygg og god barnehageplass kommer ikke av seg selv

Publisert

Det er en vesentlig forskjell mellom Arbeiderpartiet og Høyre i evnen til å bygge barnehageplasser. Det bør foreldre og potensielle foreldre merke seg.

Frem mot 2019 får Oslo 3000 flere barnehageplasser.

I 18 år styrte Høyre og de borgerlige partiene Oslo. I 18 år hadde de sjansen til å sette barna først og gi alle barn mulighet til å gå i barnehage. Men det klarte de ikke.

Da de borgerlige partiene tapte valget i 2015, hadde Oslo den laveste barnehagedekningen i landet, både målt etter fylke og storby. 5500 barn stod utenfor barnehagen, og i flere bydeler stod hvert femte barn utenfor.

Dårlig politikk

At så mange ikke går i barnehage er ikke et resultat av en naturlig utvikling, men av dårlig politikk. Et eksempel på det er forbudet mot å bygge offentlige barnehager i Oslo, som Høyre, Frp, KrF og Venstre innførte i fellesskap.

Et annet er at det borgerlige byrådet bygget for få barnehager i de områdene av byen der behovene er størst, for eksempel i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Kanskje ikke så rart at annethvert barn i disse bydelene også hadde foreldre som mottok kontantstøtte?

Bygger 3000 flere barnehageplasser

Når småbarnsforeldre sier at barnehageplass er viktigst for dem, så er det også viktigst for Arbeiderpartiet. Frem mot 2019 gir Arbeiderpartiet og byrådet Oslo 3000 flere barnehageplasser, både offentlige og private.

Vi bygger tre ganger mer enn det Høyre-byrådet klarte de fire siste årene de styrte Oslo. I skrivende stund har jeg ni offentlige barnehager under bygging i Oslo, og ytterligere åtte barnehager har snart byggestart. Det står i klar kontrast til Høyre som nylig foreslo å kutte 800 barnehageplasser i Oslo frem mot 2019.

Det er en vesentlig forskjell mellom Arbeiderpartiet og Høyre i evnen til å bygge barnehageplasser. Det bør foreldre og potensielle foreldre merke seg.

For en trygg og god barnehageplass kommer ikke av seg selv, men må aktivt stemmes frem av velgerne gjennom valg.

 

Powered by Labrador CMS