Fasaden på Apaløkka skole med skolegård og skogholt i forgrunnen.
Da 56-åringen ble sporet av politihund og pågrepet rett ved Apalløkka skole, gjenkjente politiet blotteren fra en mobilvideo to 12-13 år gamle jenter hadde tatt opp.

Politihund sporet opp blotter (56) i skogen ved Apalløkka skole. 56-åring tatt med rosa dildo og babyolje i lomma

Etter at en gråhåret mann blottet seg for seks-sju år gamle jenter på Ammerud, satte politiet i gang jakten med politihund. En 56 år gammel mann ble tatt i skogen ved Apalløkka skole. Med rosa dildo og babyolje lomma.

Publisert

I Oslo tingrett sto den 56 år gamle mannen, som er bosatt et annet sted sentralt på Østlandet, tiltalt for tre ulike tilfeller av blotting i perioden april 2021 til juni 2022.

Blottingen foregikk ved alle de tre tilfellene i Ammerud-området. To ganger blottet han seg for jenter i seks-sju årsalderen. Ved ett tilfelle blottet han seg for 12-13 år gamle jenter.

Tok mobilvideo av blotteren

Da politiet fikk første gang fikk vite om blottingen, i april 2021, var det gjennom en mobilvideo en av de 12-13 år gamle jentene hadde tatt opp.

— Politiet innhentet videofilmen, og stillbilder fra videoen ble sendt ut som stikkbrev intern i politiet, i et forsøk på å identifisere gjerningsmannen, heter det i dommen mot 56-åringen.

Politiet lyktes imidlertid ikke i første omgang med å identifisere gjerningsmannen, og saken ble henlagt som følge av ukjent gjerningsmann.

Så kom det melding om nye tilfeller av at en gråhåret mann blottet seg i samme område.

Gjenkjent fra mobilvideoen

Dette skjedde et drøyt halvår etter videoopptaket. Denne gangen var det små jenter i seks-sjuårsalderen som ble utsatt for blottingen.

Politiet fikk en beskrivelse av gjerningsmannen og det ble igangsatt et søk med hund på stedet.

Kort tid senere ble 56-åringen funnet i skogen ved Apalløkka.

Ut fra mobilvideoen tatt opp tidligere, kunne politiet raskt fastslå at det var samme mann som hadde blottet seg et halvår tidligere.

— Han ble pågrepet av politiet og avhørt. Tiltalte hadde en rosa dildo og en flaske med babyolje i innerlommen på ytterjakken, heter det i dommen fra tingretten.

Hadde egen "rutine" når han tisset

Da den 56 år gamle mannen i slutten av januar i år sto tiltalt i Oslo tingrett, nektet han for samtlige tiltalepunkter for blotting. Han hadde flere ulike forklaringer på hva han mente egentlig hadde skjedd.

Blant annet forklarte han at grunnet en operasjon hadde han vansker med å late vannet. Og hadde derfor er egen "rutine" når han tisset i skogen. Rutinen inkluderer ekstra mye risting av tissen for å få bort dråper, forklarte 56-åringen i retten.

56-åringen forklarte videre at han ikke la merke til at han hadde dildoen på innerlommen da han gikk ut på tur. Babyoljen hadde han med seg fordi han har så tørr hud i ansiktet og må smøre seg jevnlig med olje.

Forklarte onanering med smerter i lysken

— Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring om hendelsen. Sammenholdt med øvrig bevisførsel fremstår ikke forklaringen troverdig, skriver tingretten i dommen mot 56-åringen.

Som forklaring på at han også skal ha onanert ved ett av tilfellene der han blottet seg, forklarte 56-åringen at han fikk vondt i lysken. Og at han satt seg ned ved et skur for å massere lysken. Han kan ikke huske at det var barn i nærheten da han gjorde dette.

I tillegg til de tre tilfellene av blotting overfor mindreårige, var 56-åringen også tiltalt for besittelse av digitale bilder som seksualiserer barn og/eller viser overgrep mot barn.

Ifølge tingretten ville blottingen vanligvis kvalifisert til 40 dager ubetinget fengsel.

Men sammenholdt med besittelsen av bildene, samt at han bevisst har oppsøkt steder der barn oppholder seg, idømmes han 60 dager ubetinget fengsel.

I tillegg blir en Ipad og en laptop inndratt, samt at 56-åringen må betale 5.000 kroner i saksomkostninger.

Powered by Labrador CMS