Ifølge Kaptial var den oslobaserte investoren Runar Vatne god for 1,7 milliarder kroner i 2022.
Ifølge Kaptial var den oslobaserte investoren Runar Vatne god for 1,7 milliarder kroner i 2022.

Styrtrike Runar Vatne (48) rundstjålet på kontoret i Vika. Klokker, laptop og brennevin til over en million forsvant

En sen novembernatt i fjor skal en mann i begynnelsen av 40-årene ha tatt seg inn i kontorene til Vatne Capital i Munkedamsveien. Der skal han ha rundstjålet milliardæren Runar Vatne (48).

Publisert

Ifølge politiet skal innbruddstyven i begynnelsen av 40-årene ha stjålet verdier for 1,3 millioner kroner fra Vika-kontorene til milliardæren Runar Vatne.

— Han tok seg inn ved å knuse et vindu. Han tok med seg en MacBook Pro, en jakke, to lommekniver, tre flasker brennevin og 16 klokker tilhørende Runar Vatne til en samlet verdi av cirka 1,3 millioner kroner, heter det i tiltalen mot mannen.

Tatt med lommeboka til en mann i 20-årene

Rettssaken er berammet til Oslo tingrett 8. mars i år. Da må den tiltalte mannen i begynnelsen av 40-årene også svare for hvorfor han var i besittelse av lommeboka til en mann i 20-årene.

Den tiltalte mannen risikerer også straff for å ha vært i besittelse av nær fire gram metamfetamin og ni narkotiske tabletter samme døgn som han skal ha brutt seg inn på Runar Vatnes kontor i Munkedamsveien i november i fjor.

Investoren er samboer med artisten og bloggeren Alexandra Joner, og Vatne skal ifølge Kapital ha hatt en samlet formue på 1,7 milliarder kroner i 2022.

Har selv stått i retten som tiltalt

Den styrtrike investoren er også kjent som svært motorinteressert.

Men Runar Vatne har de siste årene ikke hatt førerkort etter først en dom for å ha kjørt en Ferrari i 177 km/t i 80-sone, og deretter blitt tatt kjørende med promille og uten førerkort på vestkanten i Oslo.

For det sistnevnte forholdet ble Vatne idømt en bot på 250.000 kroner. For råkjøringen i nesten 100 km/t over fartsgrensen ble Vatne i 2020 idømt 23 dager i fengsel.

Powered by Labrador CMS