Initiativtaker Gro Brennhovd sammen med generalsekretær i Selskabet for Oslo Byes Vel, Ole Rikard Høisæther, avduket det foreløpig siste av over 450 blå skilt i Oslo der formålet er å fortelle kulturhistorie i kortform.

Skuespiller Ragna Wettergreen hedret med blått skilt på Skillebekk

— Hun tolker ikke en rolle, hun er den, hun gir den sin lidenskap, sin erotiske livsfølelse, sine tårer, sitt smil og sin smittende latter.

Publisert

Mandag denne uken ble den kjente skuespilleren Ragna Wettergreen hedret med et blått skilt i Bjørn Farmanns gate 1, hvor hun bodde i flere tiår.

Wettergreen markerte seg med sine tolkninger av sterke kvinneskikkelser, og huskes særlig for Ibsen-rollene hun spilte på Nationaltheatret. Teaterkarrieren begynte i 1886, og tok ikke slutt før hun i 1952 stod på scenen, nesten 88 år gammel, og spilte 152 forestillinger for fulle hus som bestemoren i Eventyret av G.A. Caillacet og Robert de Flers.

Dramaturgen Anton Rønneberg skrev i anledning Wettergreens 50-årsjubileum følgende: Hennes kunst hører hjemme i virkeligheten - i teatrets virkelighet. Hun spiller ikke dypsindig, hun søker aldri symbolikk, hun tolker ikke en rolle, hun er den, hun gir den sin lidenskap, sin erotiske livsfølelse, sine tårer, sitt smil og sin smittende latter.

Skiltet som ny pryder Bjørn Farmanns gate 1.

De blå skiltene settes opp av Selskabet for Oslo Byes Vel, og forteller historien der den skjedde. I dag er alle de blå skiltene lagt i et digitalt kart.

Powered by Labrador CMS