Tim Robin Johnsgård
Grüner-kaptein Tim Robin Johnsgård og resten av laget kunne juble over seier i lørdagens sesongpremiere i 1. divisjon.

Oppskriftsmessig seier for Grüner mot nyopprykkede Ski: - Aldri i tvil om at vi ville vinne

Etter nedrykk fra hockeyeliten ble, det seier i sesongpremieren i førstedivisjon for Grüner lørdag. – En god start, sier Grüner-trener Marius Bjerke.

Etter det sure nedrykket sist sesong var Grüner hockey mer enn klare for å sette agendaen for opprykk i denne sesongens første kamp i 1. divisjon.

Seieren over nyopprykkede Ski varmet men det er klart at gutta fra Dælenenga har enda mer å gå på utover sesongen.

– Dette var en god start, sier Grüner-trener Marrius Bjerke til VårtOslo etter kampen.

– En helt ny hverdag

Grüner-kaptein Tom Robin Johnsgård var en av lørdagens spillere som var med på nedrykket fra eliten forrige sesong.

Også han var godt fornøyd med det de kremhvite viste ute på isflata i Follo lørdag ettermiddag.

Ennhy hverdag vengter Gr'üner-kaptein Tim Robin Johnsgård og lagkameratene i årets førstedivisjon.

– Det var godt å starte med en seier. Jeg var vel aldri i tvil om at dette var en kamp vi kom til å vinne, innrømmer han.

Etter å ha spilt på norsk hockeys øverste nivå de siste fire årene, er Grüner-kapteinen klar på at det nå er en helt ny hverdag som venter.

– Kvaliteten er en helt annen på eliteserien enn hva den er i første divisjon. Det må vi bli vant til å tackle, mener han.

Vil kjempe om opprykk

Lørdag var Grüner-back og tidligere Vålerenga-spiller Lars Erik Francke-Enersen den store spilleren i Ski ishall.

Han var svært godt fornøyd med hvordan laget tacklet serieåpninga, og ser framover  mot resten av sesongen.

– Vi skal så absolutt være med å kjempe i toppen i år. En kvalifiseringsplass bør være det minste vi skal kreve av oss selv, mener Grüner-backen.

Francke-Enersen tror også spillestilen laget har fått under den nye treneren Marius Bjerke vil bli en suksess.

– Vi har helt klart blitt et mer spillende lag, og fått inn mange spilere som er mer spillende enn hva vi hadde i fjor. Det tror jeg vi har godt av, mener den tidligere Vålerenga-spilleren.

Solid åpning

Steget ned i kvalitet fra sist sesong var noe mange lurte på om Grüner skulle klare bli komfortable med.

Det tok noen minutter i den første perioden, men så løsnet det virkelig for gutta i kremhvite drakter borte mot Ski.

Fra Vålerenga-talentet Christian Torrissen satte den første pucken bak Ski-keeper Erik Darnell etter syv minutter var det lite som tydet på at gutta fra Løkka skulle tape åpningskampen.

Vel slet Grüner-gutta noe etter den første nettkjenningen, og  de nyopprykkede spillerne fra Ski klarte likeså godt å utlikne.

Men etter den kalddusjen kom gjestene virkelig sterkt tilbake i resten av perioden.

Anført av backene Lars Erik Francke-Enersen og Julius Kvandal ble det til slutt fem pucker å plukke ut av eget mål for Ski-keeperen i løpet av kampens første tjue minutter.

Høye skuldre hos Ski

Etter fem scoringer i den første perioden, skulle det gå litt tråere for gutta fra Dælenenga i målprotokollen de neste 20 minuttene.

Selv om Eirik Solbrekken Lavik fant det for godt å sette sitt andre mål for ettermiddagen etter vel fire minutter av perioden, ble det litt så som så med uttellingen utover i midtperioden for gjestene.

Det til tross for at det ute på isen var tydelig hvilket av lagene som nylig rykket ned fra eliteserien.

De nyopprykkede fra Follo hadde lite å kontre med etter en dårlig førsteperiode, og det var tydelig at deres første kamp i førstedivisjon på mange år var vanskelig å hanskes med for mange hos hjemmelaget.

Flere mål ble det derimot ikke i midtperioden, og gutta fra Grünerløkka kunne dermed gå til siste hvil med en mer enn komfortabel ledelse.

Ingen tvil om hvor seieren skulle havne

De siste tjue minuttene be heller ingen målfest. Gjestene klarte bare å sette to pucker bak Ski-keeperen, mens hjemmelaget virket noe bedre enn i de to første periodene.

Spesiselt i de siste ti minuttene av kampen bet de nyopprykkede godt fra seg. men uten å klare å overliste en svært solid Anton Malmborg i Grüner-buret.

Dermed kunne Grüner-spillerne ta med seg tre velfortjente poeng den korte turen hjem til Grünerløkka eter å ha fått en nærmest perfekt start på årets sesong.

Ski - Grüner 1 - 8 (1-5,0-1,0-2). Ski ishall. 199 tilskuere. Hoveddommere: Hannu Nevanlinna / Matej Dimoski

1.periode: 0-1 (06.31) Christian Torrissen (Eirik Lavik / Lars Erik Francke-Enersen) 1-1 (10.41) Ulrik Utaklev (Eirik Sæby / Fredrik Holberg) 1-2 (11.16) Tjus Koblar (Karl Olovsson / Lukas Fransson) 1-3 (14.31) Nicolai Olsvik (Johan Larsson / Julius Kvandal) 1-4 (17.11) Larson (Oscar Englund / Kvandal) 1-5 (18.50) Francke-Enersen (Tim Robin Johnsgård / Kvandal)

2.periode: 1-6 (24.29) Lavik (Johnsgård / Francke-Enersen)

3.periode: 1-7 (46.33) johnsgård (Lavik / Torrissen) 1-8 (59.18) Larsson (Kvandal / Olsvik

Utvisninger: SKI: 5x2min GRÜ: 1x2min