Grüners Tim Robin JOhnsgård (t.v) og Sean-Michel Sunnqvist jubler etter den viktige 6-2-seier over Comet tirsdag kveld.

Med seieren over Comet blir Grüners eliteskjebne avgjort mot MS: - Vi har alt i egne hender, sier Grüner-treneren

Med sifrene 6-2 over Comet i nest siste kvalifiseringskamp har Grüner nesten sikret seg overlevelse i hockeyens eliteserie. Men bare nesten. — Nå trenger vi ett poeng for å overleve, sier Grüner-trener Morten Elverud

Etter 0-5 tap mot Narvik forrige torsdag, har Grüner kniven på stripen i årets to siste kvalikkamper.

I kveld startet de to siste "helvetesdagene" da de sorte og lilla kjørte over førstedivisjonsgjestene fra Comet Halden og vant hele 6-2.

Leder med ett poeng på MS og Narvik

— Dette var både en utrolig deilig og en veldig viktig seier, sier banens bestemann Anton Blomberg til VårtOslo etter kampslutt.

Svenske Anton Blomberg banker inn Grüners 2-1-mål. Derfra og inn så ikke spillerne i sort og lilla seg tilbake.

Med seieren leder Løkka-laget kvalifiseringsspillet med ett poeng foran Narvik og Manglerud Star, før de to siste kampene spilles torsdag kveld.

Da får Grüner besøk av bydelslaget fra Manglerud Star, mens Narvik må reise til Halden for å møte Comet.

— Nå ligger skjebnen i egne hender. Tar vi ett poeng på torsdag er vi sikret spill i øverste divisjon også neste år, sier en smilende fornøyd Grüner-trener Morten Elverud.

— Skal spille vårt eget spill

Han var svært godt fornyd med det gutta hans viste ute på isflata på Dælenenga i kveld. Ikke minst på grunn av at mange av spillerne hans fortsatt sliter med forskjølelse i kroppen.

— I perioder av kampen ser du at vi sliter med orken på grunn av sykdommen som sitter i kroppen. Men alt i alt synes jeg vi gjør en god kamp i dag, sier Elverud til VårtOslo.

Kampopplegget før skjebneoppgjøret mot MS er kanskje ikke klart. Men Grüner-treneren lover at gutta hans ikke skal legge seg defensivt for å "sikre" seieren torsdag.

Rolf Thomas Aastad og Grüner var stadig steget foran Comet-spillerne tirsdag kveld.

— Det er viktig å holde seg oppe. Men det er like viktig å ha tro på og følge egne prinsipper. Derfor skal vi gå inn til torsdagens kamp med den samme innstillingen og den samme tilnærmingen til kampen som vi ellers alltid gjør, lover Elverud.

Med den oppskriften håper han det også neste år skal bli Fjordkraft-hockey på Grünerløkka.

Best i det meste

Etter bortetap mot Narvik var kveldens kamp et stort skritt i riktig retning for å finne formen før møtet med MS.

Fra start var det et sultent hjemmelag som ville mest, og som også kunne ta en tidlig ledelse etter tre minutter ved Tim Robin Johnsgård.

Etter scoringen falt hjemmelaget mer og mer sammen og syv minutter før pause kunne gjestene fra Halden fortjent utlikne.

Det ble mange mål på hjemmelaget i tirsdagens kvallikkamp. Her setter Sebastian Laborri Christiansen inn kveldens femte.

Midtperioden ble et eneste stort målshow av hjemmelaget, som til tider kjørte karusell med desillusjonerte motspillere.

To tidlige scoringer, signert Anton Blomberg og Marius Carho Hansen, var med å sette tonen for en periode hjemmelaget til slutt vant enkelt 4-0.

Også i den siste perioden hadde hjemmelaget ful kontroll på det som skjedde ute på isen, selv om målprotokollen viste at hvert av lagene kun scoret en gang.

Dermed kunne Grüner-spillerne og fansen senke skuldrene litt, og ta med seg en masse selvtillit inn til den avgjøende kampen mot Manglerud Star.

Grüner - Comet = (1-1, 4-0, 1-1)

Grüner ishall

Hoveddommere: Erik Fredriksen / Mikael Fredrik Johansson

1.per: 1-0 03:25 Tim Robin Johnsgård (Anton Blomberg / Nicolai Eliessen) 1-1 14:07 Paulius Gintautas (Ugnius Cizas)

2.per: 2-121:16 Anton Blomberg (Chistoffer Gozzi / Joachim Sommer Nielsen) 3-121:49 Marius Carho Hansen (Sebastian Laborri Christiansen) 4-1 29:28 Sean-Michel Sunnqvist (Carho Hansen / Stian Thorbjørnsen) 5-1 31:55 Laborri Christiansen (Carho Hansen / Sommer Nielsen)

3.per: 2-5 Håkon Vaglen (Davkd Trnavsky) 2-6 Christoffer Gozzi (Sunnqvist / Christiansen)

Utvisninger: GRÜ: 3x2min COM:1x2min