Oslo universitetssykehus står overfor en spredning av antibiotikaresistente bakterier innad.

Flere personer har fått påvist antibiotikaresistente bakterier ved Oslo universitetssykehus: – Store konsekvenser for pasienter og ansatte

110 studenter og opptil 40 lærere, leger og pasienter har blitt eller skal bli testet for bakteriene: – Går utover driften på sykehuset.

Publisert

Flere tilfeller av meticillinresistente gule stafylokokker (MRSA) har blitt påvist siden fredag forrige uke.

Avdelingsleder på smittevernavdelingen på Oslo universitetssykehus (OUS), Egil Lingaas, vil ikke kommentere hvor mange tilfeller det dreier seg om, men bekrefter til VG at 110 studenter og opptil 40 lærere, leger og pasienter har blitt eller skal bli testet for bakteriene.

– Hittil er det ikke noe smitteutbrudd. Selv om vi finner flere samtidig, så er det ikke nok til å si at det er smitteutbrudd. Min rolle er å finne smittekilde, hvem som er smittet og identifisere, sier Lingaas.

Han understreker at eventuell smitte til pasienter kan være alvorlig og sier at de nå jobber med å skaffe seg oversikt. Prøvesvar ventes å foreligge i løpet av den kommende uken.

– Jeg kan si at generelt når vi har disse bakteriene, så går det utover driften, fordi isoleringen krever enerom. Og man må ha eget personell og ekstra klær, så koster det penger og påvirker sykehusets kapasitet. Det har store konsekvenser for pasienter og ansatte, fortsetter avdelingslederen på smittevernavdelingen.

Powered by Labrador CMS