Når junior-VM avholdes i Canada om noen uker, venter kanskje fler premieutdelinger på oslohopperen Ingvild. Her fra premieutdelingen etter COC-cup på Notodden tidligere i vinter.

- Du må tørre å pushe grenser, sier hopptalentet Ingvild Synnøve (15). Har flydd lenger enn rekorden i Midtstubakken

Ingvild Synnøve Midtskogen (15) elsker å hoppe langt på ski. Persen er på 142 meter, og i hjemmebakken Midtstua har hun hoppet lenger enn den offisielle bakkerekorden. — Hvis du ikke tør å pushe grenser, kommer du ingen vei, sier hun.

Publisert

Ingvild Synnøve Midtskogen fylte 15 år rett før jul. Dermed kunne stortalentet endelig slippes utfor i konkurranse i de nest største bakkene i verden.

15-åringen er kanskje Norges største hopp- og kombinerttalent. Og Ingvild Synnøve Midtskogen er kjent for sin treningsiver og vilje.

— Selv om jeg falt ville jeg hoppe mer

— Jeg begynte å hoppe da jeg var sju. Fra jeg var åtte har jeg hoppet mye. Jeg likte det godt med en gang, sier hun.

— Og selv om jeg falt, ville jeg bare opp på toppen av bakken igjen for å hoppe mer, forteller Ingvild.

Ingvild representerer idrettslaget Try fra bydel Vestre Aker. Opprinnelig stiftet i 1929, den gang under navnet Skiklubben Sport.

Ingvilds først trener var Anniken Mork, som hadde bakgrunn fra turn, og selv begynte med skihopping da hun var over 20 år. I Midtstulia har Mork instruert, oppmuntret og hjulpet mange ivrige små skihoppere.

Her debuterer Ingvild fra Holmenkollen i World Cup på Lillehammer. Ingvild er en flyver, sier ekspertene.

Nå er det Erlend Munkeby som er Ingvild sin trener, og når hun reiste med landslaget til nyttårsrennene i Østerrike og Slovenia var det Line Jahr som var sjefen.

Møtte verdenseneren i duell

I den første konkurransen kom Ingvild opp i duell mot selveste verdensmester og World cup-vinner Katharina Althaus. I den duellen kom Ingvild til kort.

— Vi snakket ikke med hverandre. På toppen av bakken snakkes det lite, men hun begynte å følge meg på Instagram etter rennet. Det var gøy, sier Ingvild.

Fjortenårige Ingvild på vei ned mot 142 meter i et svev som fikk hoppekspertene til å måpe. Makan hadde de aldri sett.

Da VårtOslo snakket med Ingvild, kom hun rett inn fra langrennstrening. Hun stiller for Norge i både hopp og kombinert i junior-VM i Canada i månedsskiftet januar/februar.

Husker de lange svevene

— Jeg husker hoppene mine, spesielt de som er gode og lange. Jeg lager bilder inne i hue. Jeg kan se hvordan hoppet er. Jeg ser ned mot overgangen, og ser at det går langt, forteller 15-åringen.

Ingvild er ikke tom for ord når hun skal beskrive et skihopp.

— Det er det som er de store øyeblikkene. Det går fort, men du er allikevel lenge i lufta, sier hun.

— Den viktigste egenskapen for en skihopper er å tørre å tøye grensene. Det er det som gjør at du kan komme videre. Det skjedde med meg da jeg skulle hoppe i den største bakken på Lillehammer, forklarer hopptalentet.

— Jeg var nervøs, men måtte gjennomføre det. Det gikk skikkelig fint, og det gav med en suveren mestringsfølelse, sier Ingvild.

Til helga venter både junior-NM i hopp og kombinertrenn for Ingvild. Som i tillegg til å proft traktere både hoppski og langrennsski også spiller fiolin og klarinett.

Powered by Labrador CMS