Chirag Rashmikant Patel (t.v.) og Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe får en ny pris for arbeidet med Stiftelsen PAF.

Karpe og stiftelsen de står bak får hederspris: – Et viktig bidrag

– Denne anerkjennelsen styrker vår motivasjon til å fortsette å støtte prosjekter som gjør en betydelig forskjell i livene til flyktninger og asylsøkere, både her i Norge og internasjonalt, sier PAF-styrelederen.

Publisert

Karpe og Stiftelsen PAF får Annette Thommessens hederspris for 2024 for hvordan de har skapt varige endringer i livene til mennesker på flukt.

Annette Thommessen (1932–1994) stiftet Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) for 40 år siden. Jubileet markeres tirsdag.

Årets prisutdeling holdes i forbindelse med at Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), grunnlagt av Annette Thommessen (1932–1994), feirer sitt 40-årsjubileum.

– Karpe og Stiftelsen PAF har utmerket seg i sitt arbeid for å skape en bedre hverdag for flyktninger og asylsøkere. Deres innsats er et viktig bidrag til samfunnet, sier styreleder i Annette Thommessens minnefond, Brynjulf Risnes.

Overrekkes tirsdag

Med utspring i hovedstaden, startet Oslo-duoen Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (40) og Chirag Rashmikant Patel (40) sitt musikalske samarbeid som Karpe Diem ved årtusenskiftet og har siden kunnet vise til stor suksess gjennom kritikerroste utgivelser og sceneopptredener.

I 2020 lanserte de to Patel og Abdelmaguid Foundation, som årlig deler ut midler til prosjekter som ønsker å bedre situasjonen for flyktninger, asylsøkere og innvandrere.

I fjor mottok Karpe Røde Kors' ærespris for innsatsen og fikk Wenche Foss' ærespris sammen med ALPC

Tidligere i år ble det også kjent at Karpe var mottakere av Brobyggerprisen 2024 for å ha bidratt til forståelse og tilnærming mellom kulturelle og religiøse grupper. 

Tirsdag 22. oktober får Karpe og Stiftelsen PAF altså Annette Thommessens hederspris for 2024 i forbindelse med jubileumsmarkeringen til NOAS som finner sted i Oslo sentrum.

– Styrker vår motivasjon

«Med musikk som verktøy og økonomisk støtte til organisasjoner, skaper de varige endringer i livene til mennesker på flukt», heter det i begrunnelsen.

– Denne anerkjennelsen styrker vår motivasjon til å fortsette å støtte prosjekter som gjør en betydelig forskjell i livene til flyktninger og asylsøkere, både her i Norge og internasjonalt, uttaler styreleder i PAF, Lea Mariero.

Powered by Labrador CMS