Slik ser det ut når VårtOslos reporter er på vei til jobb. Og slik ser det ut over store deler av byen nå.

- Har byrådet glemt fotgjengerne? Speilblanke fortau og gangveier er ikke strødd

— Oslo skal være fotgjengernes by, men om vinteren mener jeg vi er svært langt unna det målet, sier Marit Vea (V). I hele byen er det livsfarlig glatt holkeføre, uten at det er strødd. Nå krever Venstre svar fra byrådet.

Publisert

— Det er ikke noe nytt at fortau og gangveier blir såpeglatte om vinteren, likevel står vi gang på gang i en situasjon der det å ferdes ute som fotgjenger rett og slett er farlig, sier Venstres miljø- og samferdselspolitiske talsperson i bystyret, Marit Vea.

I likhet med mange av VårtOslos lesere reagerer hun på at det ikke strøs på fortau og gangveier.

Krever strakstiltak fra byrådet

Speilblank holke i Bjørvika.

Mange av de glatte strekningene er der kommunen har ansvaret for å opprettholde fremkommelighet for fotgjengere.

Derfor sender Marit Vea flere skriftlige spørsmål til miljø- og samferdselsbyråd Sirin Hellvin Stav (MDG):

  • Er byrådet fornøyd med forholdene for fotgjengere i Oslo akkurat nå?
  • Hvilke strakstiltak vil byrådet utføre for å gjøre forholdene for fotgjengere bedre og mindre farlige?
  • Klimaendringer vil sannsynligvis gi hyppige og langvarige perioder med is og holke på vinteren. Hva vil byrådet gjøre for at det skal bli tryggere for fotgjengere om vinteren på lengre sikt?

— Kjenner det fremdelse i ryggen etter fallet

— De som rammes hardest når det er så glatt som nå er eldre og de som i utgangspunktet er dårlig til beins. Sånn kan vi ikke ha det i flere uker av gangen hver vinter. Jeg forventer strakstiltak, sier Marit Vea.

Etter at VårtOslo viste bilder av glatte fortau og gangveier har det ikke manglet på reaksjoner og bilder fra lesere.

— Supplerer holke-artikkelen med dette bildet. Muligens den mest trafikkerte turveien i Oslo. Kjenner det fremdeles i ryggen etter fallet, skriver Annette Sandberg om hvordan forholdene er like ved Deichman Bjørvika nå.

— Hvorfor er det ikke strødd?

— Er klar over at alle har fått med seg at det er speilglatt i parken på Galgeberg nå for tiden, men hvorfor har det ikke blitt strødd enda?? Stakkars folk som må levere i barnehage her hver dag, skriver Ingrid K. IversenFacebook-siden til Vålerenga Vel.

Parken ved Galgeberg nå: — Hvorfor har det ikke blitt strødd enda, spør Ingrid K. Iversen.

Erfaringsmessig er holkeføret oslofolk nå opplever også dårlig nytt for Legevakta i Storgata. Der pleier antallet bruddskader å øke kraftig under slike forhold.

Men via medievakten ved Oslo universitetssykehus sier Legevakta at de på mandag kan si noe om antallet bruddskader har økt på det glatte føret.

Powered by Labrador CMS