— Målet er at ikke ett eneste bilde eller en eneste filmsnutt fra Holmenkollen skal kunne brukes i russisk propaganda, sier initiativtakerne bak
— Målet er at ikke ett eneste bilde eller en eneste filmsnutt fra Holmenkollen skal kunne brukes i russisk propaganda, sier initiativtakerne bak "Farg Holmenkollen gul og blå - støtt Ukraina".

Ber publikum farge Holmenkollen gul og blå i helgen: - Kom gjerne med norske flagg også!

— Holmenkollen er kjent for sitt fantastiske publikum og tusenvis av norske flagg. Vi oppfordrer alle til å stille med ukrainske flagg og farger i år, gjerne i tillegg til det norske, sier Anne Siri Koksrud Bekkelund.

Publisert

Anne Siri Koksrud Bekkelund er en av initiativtakerne bak Facebook-siden "Farg Holmenkollen skifestival gul og blå - Støtte til Ukraina".

Nå vil hun og de andre initiativtakerne at så mange som mulig møter opp for å vise verden via tv-bilder at Ukraina har massiv støtte.

— Ikke ett eneste bilde for russisk propaganda

Og at det fra Holmenkollen til helgen sendes en tydelig beskjed til Putins Russland at nordmenn ikke finner seg i angrepet på en fri og demokratisk stat.

Holmenkollbakken er mandag kveld lyst opp i de ukrainske fargene gult og blått.
Holmenkollbakken er mandag kveld lyst opp i de ukrainske fargene gult og blått.

— Målet er at ikke ett eneste bilde eller en eneste filmsnutt fra Holmenkollen skal kunne brukes i russisk propaganda, skriver Koksrud Bekkelund på Facebook-siden.

Mandag kveld sto fortsatt Det internasjonale skiforbundet (FIS) fast bestemt på at russiske utøvere ikke kan nektes å stille til start i verdenscuprennene i Drammen og Holmenkollen denne uka.

Samtidig presser både Norges skiforbund, den lokale arrangøren av Holmenkollen skifestival, Oslo kommune og ikke minst storsponsor Coop på for å utestenge russiske langrennsløpere fra v-cuprennene i Oslo og Drammen.

Hardt press mot FIS

Hovedsponsoren for verdenscupen i langrenn, norske Coop, vil sørge for de ukrainske fargene får plass på startnumrene under verdenscuprennene i Holmenkollen og Drammen.

Eieren av skianlegget i Holmenkollen, Oslo kommune, lyssatte mandag kveld hoppbakken i de ukrainske fargene gult og blått. Og beskjeden fra hovedstadens ordfører var tydelig.

— I kveld lyser Holmenkollen vakkert opp i gult og blått, i solidaritet med Ukraina, men også for å presse FIS til å forstå at de må ta et tydelig standpunkt ved å utestenge russiske utøvere framover, sier Marianne Borgen (SV) i et innlegg på sin Facebook-side.

— Synd for utøverne selvfølgelig, men samtidig kan vi ikke la russiske utøvere delta, mens de ukrainiske utøverne må dra hjem å kjempe i en blodig og brutal krig som Russland har ansvar for, sier Oslos ordfører.

— Oppfordrer sterkt til å unngå hets mot utøvere

Dermed er altså Kollen lyssatt i de samme fargene aktivistene bak "Farg Holmenkollen gul og blå" ønsker publikum skal ikle seg sammen med norske flagg under skifestivalen til helgen. Men det er noen praktiske problemer.

— Håpet er å dele tips og ideer til hvordan vi kan skaffe, produsere eller dele ut ukrainske flagg til helgen, skriver Anne Siri Koksrud Bekkelund på Facebook-siden.

Samtidig er hun og de andre initiativtakerne tydelige på at publikum må oppføre seg ordentlig dersom russiske løpere får lov til å delta.

— Vi oppfordrer sterkt til å unngå hets, sjikane eller andre handlinger rettet mot de enkelte utøverne, sier hun.

— Vi oppfordrer også alle til å støtte hjelpearbeidet i Ukraina økonomisk! Røde Kors tar imot donasjoner på Vipps-nummer 2272, understreker Koksrud Bekkelund.

Powered by Labrador CMS