— Vi håper det er nok til at russerne ikke vil gå med startnumrene om FIS ikke utestenger dem fra rennene, sier Bjørn Takle Friis i Coop.

Storsponsor Coop presser FIS: Russiske Bolsjunov kan måtte gå femmila i Kollen med ukrainske farger

Hovedsponsoren for verdenscupen i langrenn, norske Coop, vil sørge for de ukrainske fargene får plass på startnumrene under verdenscuprennene i Holmenkollen og Drammen.

Publisert

Samtidig ber hovedsponsoren Coop Norge om at Det internasjonale skiforbundet (FIS) snur, og gir russiske og hviterussiske utøvere startnekt under de kommende rennene på norsk jord, skriver VG.

Dersom FIS står på sitt, kan Aleksandr Bolsjunov og de øvrige russiske stjernene bli tvunget til å gå med startnumre der de ukrainske fargene er inkorporert.

— Vi må gjøre vårt ytterste

— Vi må gjøre vårt ytterste. Sånn vi ser det ville det ikke ha noen effekt å bare ta vekk logoen og ha en hvit bakgrunn , sier Bjørn Takle Friis – direktør for kommunikasjon og bærekraft i Coop Norge – til VG.

— Vi håper det er nok til at russerne ikke vil gå med startnumrene om FIS ikke utestenger dem fra rennene, sier Takle Friis.

Målet er også at Røde Kors sitt donasjonsnummer skal få plass på alle installasjoner som benyttes i forbindelse med rennene i Drammen og Holmenkollen.

Takle Friis sier at FIS må reagere umiddelbart som følge av krigshandlingene i Ukraina.

Powered by Labrador CMS