Planen for hvordan nye sykehus i Oslo skal finansieres er ikke realistisk, mener tillitsvalgte.
Planen for hvordan nye sykehus i Oslo skal finansieres er ikke realistisk, mener tillitsvalgte.

Tillitsvalgte bekymret for spareplan ved Ullevål sykehus

Planen for hvordan nye sykehus i Oslo skal finansieres er ikke realistisk, mener tillitsvalgte ved Oslo universitetssykehus.

Publisert

– Vi tror ikke det lar seg gjøre, sier Anne Marit Wang Førland, tillitsvalgt for Legeforeningen ved Oslo universitetssykehus til NRK. Sammen med ti andre fagforeninger slår Legeforeningen alarm om «særdeles høy risiko» i planene for de nye sykehusene som skal erstatte Ullevål sykehus.

Etter at nye og mer moderne sykehus står ferdig i 2031, skal de årlig drive 1,5 milliarder kroner billigere enn de gamle, noe som er en vesentlig del av nedbetalingen av sykehusene.

Ikke bekymret

Men klinikkene melder at de bare er i stand til å spare 1,2 milliarder kroner, noe som gjør at det mangler 300 millioner årlig. Dette gjør de tillitsvalgte urolige, men direktøren ved Oslo universitetssykehus, Bjørn Atle Bjørnbeth, er ikke bekymret.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å oppleve ting som koster mer penger, som vil skape utfordringer på det området. Men jeg er også veldig sikker på at det er områder hvor vi kommer til å kunne kutte utgifter på en måte vi ikke overskuer, sier han.

Powered by Labrador CMS