Ordfører Anne Lindboe (H) ønsker hundrevis av skoleelever velkommen i Rådhuset og får assistanse av ingen ringere enn Fantorangen, en figur mange kjenner fra NRK Super.

Derfor blir det storinnrykk med tusen folk og flaggheising her torsdag: – Flott de åpner dørene

Ordføreren får selskap av Fantorangen i Oslo Rådhus torsdag.

Publisert

Nærmere tusen elever fra ulike skoler rundt om i hovedstaden er invitert inn til Rådhuset denne dagen.

Bakgrunnen for at elever på tredje og fjerde trinn har fått tilbud om noe annerledes undervisning i form av rådhusbesøk, er FN-dagen 24. oktober med fred som tema.

Datoen markerer dagen FN-pakten trådte i kraft den 24. oktober 1945.

– Vår fremtid

Velkomstkomité er ordfører Anne Lindboe (H) og varaordfører Julianne Ofstad (Frp) som skal ønske barna velkommen sammen med FN-sambandets generalsekretær, Catharina Bu.

Barne-TV-helten Fantorangen og FN-maskoten, FN-filuren, dukker også opp.

– Barn og unge er, bokstavelig talt, vår fremtid, uttaler Bu i en pressemelding. 

– Vi synes det er flott at Oslo rådhus åpner dørene sine og «heiser FN-flagget» i sitt første arrangement på FN-dagen med oss, utdyper FN-sambandets generalsekretær.

Den norske, uavhengige informasjonsorganisasjonen hun er leder for har FN og internasjonale spørsmål som arbeidsområde.

– Det er kjempeviktig at barna også får anledning til å stille spørsmål om FNs rolle i å sikre fred og sikkerhet rundt om i verden, og dele sine syn på den verden de vil ha, legger hun til.

– Viktigere enn noen gang

Workshop med teater Leikhus, bidrag til kunstutstilling om fred, musikk og BlimE-dansen samt utgreiing om «hvorfor FN er viktig» er blant det som står på agendaen for barneskoleelevene som er invitert til Rådhuset på dagen som markerer 79 år med De forente nasjoner.

– Likevel ser vi i dag, nesten 80 år senere, at verden koker og at krisene står i kø. Multilateralt samarbeid, håp og handlekraft er derfor viktigere enn noen gang. Dialog og diplomati kommer til å vinne frem, og uten en verdensorganisasjon som FN ville dette vært mye vanskeligere, heter det fra FN-sambandet.

Kulturhusdebatt og kino

Bu skal for øvrig lede ordet når FN-sambandet, FN-studentene og UNICEF arrangerer ungdomspartilederdebatt på Kulturhuset i Oslo ved Youngstorget torsdag kveld der det stilles spørsmål om ungdomspolitikerne har troen på at FN har en viktig rolle i å løse dagens globale kriser.

ODEON Oslo på Storo vises dokumentaren «Flukt» for videregåendeelever torsdag formiddag.

Powered by Labrador CMS