— Isen kan være kjempevanskelig å se, og den kan også være veldig lokal, sier Anne Hårstad ved Vegtrafikksentralen.

Farevarsel sendt ut for Oslo. Nå kan veiene bli livsfarlig glatte også i hovedstaden

Ved Sæterkrysset skled en lastebil utfor en skrent. I krysset Bygdøy allé og Niels Juels gate smalt to personbiler i hverandre mandag kveld. Og det var før det var blitt skikkelig glatt. Nå er det sendt ut nytt farevarsel for Oslo.

Publisert

Flere steder på Østlandet var det svært glatte veier mandag. Med temperaturer rundt null grader og nedbør advares det nå også mot vanskelige kjøreforhold i Oslo.

Yr.no har lagt ut gult farevarsel og iløpet av tirsdag vil gradestokken krype opp til 1 plussgrad. Det kan gi underkjølt regn og speilblanke veier.

— Kjempevanskelig å se

— Underkjølt regn er en veldig spesiell værtype der regnet fryser med en gang det treffer en overflate, enten på frontruta eller idet det treffer bakken, sier trafikkoperatør Anne Hårstad ved Vegtrafikksentralen til NTB.

Det er meldt underkjølt regn i Innlandet og i Vestland mandag kveld og fram til tirsdag morgen klokken 9. Det er også meldt om utfordrende kjørevær i Viken, Vestfold og Telemark, Oslo og Agder.

— Isen kan være kjempevanskelig å se, og den kan også være veldig lokal. Det vil si at det for eksempel kan være glatt i en spesifikk sving, sier Anne Hårstad.

— Det er helt umulig å forberede seg på, og det er det som gjør det så farlig, sier hun.

Havarert vogntog sperret E6 i timesvis

Hun oppfordrer alle som må ut og kjøre, til å ta seg god tid og til å holde avstand til andre biler.

Det har vært store trafikale problemer på E6 i Østfold ved Svinesund mandag etter en trafikkulykke på morgenen der et vogntog skled av veibanen i nordgående retning ved Svinesundparken.

Veien var stengt i flere timer, men litt før klokken 21 mandag meldte politiet at den var åpnet igjen.

Powered by Labrador CMS