— Byrådet i Oslo må lære av Bergen. Jeg vet at Bergen kommune jobber med en enkel løsning for å få ut pengene ut til en kriserammet næring, sier Ola Elvestuen (V).
— Byrådet i Oslo må lære av Bergen. Jeg vet at Bergen kommune jobber med en enkel løsning for å få ut pengene ut til en kriserammet næring, sier Ola Elvestuen (V).

- Bergen utbetaler krisehjelp til utelivsbransjen før nyttår. Da må byrådet i Oslo klare det samme

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) mener 80 statlige krisemillioner til Oslos utelivsbransje først kan utbetales i januar. — Slik kan ikke byrådet holde på. De får lære av Bergen, sier stortingsrepresentant Ola Elvestuen (V).

Publisert

— Nå får vi fra Stortinget levert en krisestøtte på nesten 80 millioner kroner til utelivsbransjen som sliter i Oslo. Da må ikke byrådet somle. Dette haster, sier Ola Elvestuen (V) til VårtOslo.

Venstre-politikeren er en av arkitektene bak krisepakken regjeringspartiene Høyre, Venstre og KrF inngikk med Fremskrittspartiet på Stortinget i går. De borgerlige partiene danner stortingsflertall for å gi kommuner med høy arbeidsledighet 250 millioner kroner ekstra på årets budsjett.

— Vil nok gå litt ut i januar

Formelt fatter Stortinget vedtaket på lørdag. Men det betyr at nesten 80 millioner kroner av den statlige krisepakken skal til Oslo kommune, og at pengene raskt er på plass.

Næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) sa i går at krisepakken stortingsflertallet har hastebehandlet ikke utbetales før ut i januar.
Næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) sa i går at krisepakken stortingsflertallet har hastebehandlet ikke utbetales før ut i januar.

Nå reagerer Ola Elvestuen på at næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i bystyrets møte i går sa at de 80 millionene i statlig støtte neppe blir utbetalt til før ut i januar.

— Det vil nok gå litt ut i januar før man har fått det ut. Fordi det må tross alt håndteres på en god og skikkelig måte, slik at vi sikrer likebehandling overfor de som er berettiget til å eventuelt søke på et slikt krisetilskudd, sa Ap-byråden med ansvar for næringslivet i hovedstaden.

— Byrådet i Oslo får lære av Bergen

— Men jeg tror at jeg igjen vil understreke at vi er nok avhengig av enda større krisepakker hvis vi skal klare å berge en enda større del av arbeidsplassene i disse næringene, la Victoria Marie Evensen til overfor et samlet bystyre.

Uttalelsene faller ikke i god jord hos Ola Elvestuen og det borgerlige stortingsflertallet. Venstre-representanten understreker at dette blir raskt behandlet av Stortinget, og at Bergen kommune har varslet utbetalinger allerede før nyttår.

— Da får byrådet i Oslo lære av Bergen. Jeg vet at Bergen kommune jobber med en enkel løsning for å få ut pengene ut til en kriserammet næring. Begge kommunene har en næringsetat som kan håndtere denne situasjonen, sier Elvestuen.

— Byrådet må hive seg rundt!

— Det er jo mye enklere for Oslo kommune å få til et system med rask utbetaling enn at staten fordeler pengene, sier stortingsrepresentanten fra Venstre.

Også Høyre i bystyret reagerer på næringsbyråd Victoria Marie Evensens uttalelse om at de 80 millionene fra Stortinget først skal fordeles om en måneds tid.

— At næringsbyråden skal bruke en måned på å dele pengene ut høres helt håpløst ut. Nå må byrådet jo virkelig hive seg rundt! Og rigge til en løsning for at pengene raskt kommer frem til dem som trenger det, sier finanspolitisk talsperson for Høyre i bystyret, Anne Haabeth Rygg.

Powered by Labrador CMS