Høyre mener Oslos serveringssteder og en lang rekke andre tilbud bør kunne holde åpent for folk som er vaksinert mot korona.
Høyre mener Oslos serveringssteder og en lang rekke andre tilbud bør kunne holde åpent for folk som er vaksinert mot korona.

Høyre vil åpne en rekke tilbud for vaksinerte i Oslo

Høyre vil åpne alle tilbud som treningssentre, barer, butikker og restauranter i Oslo for vaksinerte. Gjerne så raskt som mulig. — Det er en god måte å starte gjenåpning av byen på, mener Anne Haabeth Rygg (H).

Publisert

— Folkehelseinstituttet kom i påsken med informasjon om at vaksinerte med mrna-vaksiner ikke smitter videre, sier gruppeleder for Høyre i bystyret, Anne Haabeth Rygg, til Dagsavisen.

— Det må bety at de også kan bevege seg fritt i samfunnet. Det er en god måte å starte gjenåpning av byen på, mener Rygg.

Vil ha fart i byens sysselsetting og næringsliv

Torsdag sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til avisen at han støtter en ordning med vaksinepass. Han sa videre at det etter hans syn ville være problematisk å begrense friheten til folk som er godt beskyttet mot viruset.

— Dette er vanskelige spørsmål, men jeg mener uansett at det å bli vaksinert må bety noe, sa Johansen.

For Oslo Høyre er hovedpoenget med å åpne opp samfunnet raskt for vaksinerte å få fart på næringslivet.

— Vi har en helsekrise, men vi har også en økonomisk krise. Mange steder har vært stengt lenge, særlig i Oslo. Et annet B-lag er de som har vært permitterte og som ikke får komme på jobb, sier Anne Haabeth Rygg.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS