Høyre vil har tidligere juleferie for elever i Oslo for å begrense smitten i skolene. Her elever fra 2. klasse helsefag, ved Holtet videregående.
Høyre vil har tidligere juleferie for elever i Oslo for å begrense smitten i skolene. Her elever fra 2. klasse helsefag, ved Holtet videregående.

Høyre vil ha tidlig juleferie for å dempe smittetrykket i Oslo-skolen

Elevene starter etter planen ferien onsdag 22. desember, men Høyre ber byrådet i Oslo vurdere å la fredag 17. desember være siste skoledag

Publisert

– Det er snakk om de to dagene, mandag 21. og tirsdag 22. desember. Vi mener det hadde vært klokt å få en vurdering fra smittevernoverlegen om det kan gi en god effekt at barna holdes hjemme disse to dagene, sier Anne Haabeth Rygg, leder for Høyres bystyregruppe i Oslo, til Aftenposten.

I Danmark har man vedtatt å gi grunnskolene juleferie fra 15. desember for å begrense smitten i skolene, og Ålesund kommune har vedtatt å utvide skolenes juleferie.

Må ta igjen dagene

Onsdag sa kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) til NTB at det ikke var aktuelt å gjennomføre i Norge, et budskap hun gjentok på NRK Dagsrevyen torsdag.

– Vi har ikke fått noen smittefaglige råd som anbefaler at vi stenger skolene nasjonalt. Det går an å gjøre som i Ålesund og andre steder, at man etter en kommunal vurdering, tar en tidligere juleferie. Men det er dager elevene må få igjen på andre siden av nyttår, sier Brenna.

– Stor ulempe for familier

Byråd for oppvekst og kunnskap, Sunniva Holmås Eidsvoll (SV) skriver i en epost til Aftenposten at tidligere juleferie er ett av flere tiltak kommunen kan vurdere.

– Men det vet vi vil medføre stor ulempe for mange familier. Det er jo ikke sikkert foreldre har flere sykedager eller feriedager å ta ut nå på tampen av året, skriver hun.

Powered by Labrador CMS