Rektor ved Bolteløkka skole, Ronny Sollien Engebråten, tenker utenfor boksen, og vil gjøre som Ålesund kommune.
Rektor ved Bolteløkka skole, Ronny Sollien Engebråten, tenker utenfor boksen, og vil gjøre som Ålesund kommune.

Rektor på Bolteløkka foreslår en uventet løsning etter koronautbruddet ved skolen

Bolteløkka skole i bydel St. Hanshaugen er 14 elever og to ansatte smittet med korona. To av tilfellene er bekreftet omikron. Nå vil rektor gjøre som Ålesund.

Publisert

Rektor Ronny Sollien Engebråten foreslår at elever og lærere får å ta tidlig juleferie på grunn av koronasituasjonen, ifølge NRK.

Ved skolen er juleavslutninger avlyst og undervisningen lider som en konsekvens av utbruddet. I tillegg er en hel klasse satt i karantene. Rektor Engebråten er bekymret for både undervisningstimer som forsvinner og slitne lærere.

Les også: Ansatt ved skole nord i Oslo er smittet med omikronvarianten, bekrefter bydelsoverlegen

Vil ta det igjen i sommerhalvåret

— Mange av lærerne er slitne. I dag har vi ti lærere og skoleassistenter som er borte, så det kan bli utfordrende fremover, sier Engebråten til NRK.

Bolteløkka skole er en barneskole med 1. til 7. trinn.

Rektoren sier det krever mange ansatte å opprettholde et eventuelt rødt nivå på skolen. Han mener det er en helt realistisk løsning å framskynde juleferien.

— Vi har 190 skoledager i løpet av skoleåret. Det er mulig å ta igjen disse skoletimene i sommerhalvåret, sier han.

Bolteløkka skole var blant de første skolene med påvist omikron-smitte.
Bolteløkka skole var blant de første skolene med påvist omikron-smitte.

Ministeren utelukker ikke løsningen

Flere skoleledere rundt omkring i landet ønsker en tidligere juleferie. Ålesund kommune har vedtatt det for sine elever.

Kunnskapsminister Tonje Brenna utelukker ikke at dette er en løsning, men mener det er opp til hver enkelt kommune å finne løsninger for skolene.

— Vi har ingen smittefaglige råd som tilsier at vi skal stenge skolene, men det går an å si at man etter en kommunal vurdering tar en tidligere juleferie, sier Brenna til NRK.

I et intervju på Dagsrevyen sier kunnskapsministeren at hun likevel anbefaler alle å strekke seg så langt som mulig for at barn og unge skal kunne få gå på skole og i barnehage.

Powered by Labrador CMS