Nok en gang er det uenighet om pensjon i private barnehager som står på agendaen.
Nok en gang er det uenighet om pensjon i private barnehager som står på agendaen.

Kan bli streik i Frelsesarmeens barnehage på Teisentoppen i morgen

– Vi i Fagforbundet ønsker ingen streik. Vi går til riksmekleren med ønske og vilje om å komme til enighet. Men vi viker heller ikke unna hvis det er det som må til.

Publisert

Fagforbundet møter NHO til mekling onsdag, etter uenighet om pensjon i private barnehager. Hvis meklingen ikke fører fram, blir det streik fra og med torsdag.

I første omgang gjelder det kun en barnehage i Oslo, Teisentoppen barnehage, som blir drevet av Frelsesarmeen.

– Vi i Fagforbundet ønsker ingen streik. Vi går til Riksmekleren med ønske og vilje om å komme til enighet. Men vi viker heller ikke unna hvis det er det som må til, sier Fagforbundets forhandlingsleder Anne Green Nilsen til Fagforbundet s hjemmesider.

Likt for kvinner og menn

Barnehagepensjon har også mange likhetstrekk med ny offentlig tjenestepensjon, som er ordningen for de ansatte i de kommunale barnehagene.

– Barnehagepensjon er en ordning som gir lik pensjon til kvinner og menn og som varer fra man tar ut pensjon og livet ut, forklarer Green Nilsen.

Vil unngå smutthull

I dag har private barnehager som er medlemmer i NHO, en ordning med innskuddspensjon, som er den dominerende pensjonsordningen i det private næringslivet.

– Målet er å få på plass barnehagepensjon også i NHO og samtidig unngå at området blir et smutthull for arbeidsgivere som vil ha det som er en billigere løsning for arbeidsgiver, men som skyver risiko over på de ansatte, skriver Fagforbundet på sine nettsider.

Powered by Labrador CMS