Jurist Anne Christine Kroepelien mener Stortinget i kke bør godkjenne lånesøknaden til bygging an nytt storsykehus på Gaustad. Foto: Morten Lauveng Jørgensen
Jurist Anne Christine Kroepelien mener Stortinget i kke bør godkjenne lånesøknaden til bygging an nytt storsykehus på Gaustad. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Tidligere Høyre-politiker på St. Hanshaugen mener sykehusplanene ikke er godt nok utredet

� Reglene for utarbeidelse av offentlig beslutning har ikke blitt fulgt. Vi kan ikke vite om planene for sykehusutbygging i Oslo er den optimale løsningen, sier jurist og Høyre-politiker Anne Christine Kroepelien.

Publisert

Som leder av bydelsutvalget i bydel St. Hanshaugen, har Høyre-politiker Anne Christine Kroepelien (H) de siste fire årene kjempet med nebb og klør for å redde Ullevål sykehus.

Kroepelien jobber til vanlig som jurist, og torsdag presenterte hun en juridisk vurdering av sykehusutredningen i Oslo. Etter hennes mening at utredningen rundt Gaustad- og Ullevål-alternativene ikke er gjort på en skikkelig måte.

— Ettersom det ikke er gjennomført en samfunnsøkonomisk analyse, som også ut på høring, er ikke utredningsinstruksen fulgt. Bent Høie har ikke oppfylt kravene, og vi kan ikke vite om planene som er presentert for Stortinget er den optimale løsningen. Det er for eksempel ikke utredet et nullalternativ, sier den tidligere BU-lederen til Dagens Medisin.

— Lånesøknaden bør ikke innvilges

Den juridiske betenkningen ble lagt fram på et møte i regi av sykehuskampanjen Redd Ullevål Sykehus, Oslo legeforening og Fagforbundet ved Oslo universitetssykehus. Kroepelien har rett og slett vurdert om utredningen har fulgt reglene for utarbeidelse av offentlig beslutningsgrunnlag. I vurderingen slår Kroepelien fast at kravene til saksbehandling ikke er oppfylt og at grunnlaget for lånesøknaden for det nye gigantsykehuset ikke er forsvarlig utredet.

— Konklusjonen er at Stortinget høsten 2019 ikke bør innvilge lånesøknaden som ligger til grunn for bygging av sykehus på Gaustad. Grunnlaget for en slik beslutning er prematurt, står det å lese i rapporten.

Powered by Labrador CMS