Jørgen Knudsen får ansvaret for å flytte teatret til en ny lokasjon før bygget de nå ligger i på Grünerløkka skal rives.

Jørgen Knudsen blir ny teatersjef på Black Box teater

Jørgen Knudsen har i flere tiår vært med på å prege det norske scenekunstfeltet som kunstner, festivalleder og scenekunstkonsulent i Norsk kulturråd. Neste sommer tar han over teatersjefstolen på Black Box teater i Oslo.

Publisert

– Vi er veldig glade for å få en så erfaren fagperson med et brennende engasjement og stor kjærlighet til den frie scenekunsten, sier Suzanne Bjørneboe, som er styreleder i Black Box teater og som har ledet ansettelseskomiteen.

I dag er det Anne-Cecile Sibué-Birkeland som er teatersjef. Knudsen vil få i oppgave å åpne huset for nye publikumsgrupper. Han skal også lede teatret trygt gjennom en krevende flytteprosess.

Fra kunstnerkollektivet Baktruppen

Jørgen Knudsen (f. 1961) har lang fartstid som scenekunstner, komponist og musiker, for mange kjent som medvirkende i kunstnerkollektivet Baktruppen.

Han har i en årrekke komponert musikk til teater- og danseforestillinger og har også erfaring som produsent. I perioden 2012-2015 var Knudsen festivalleder for DanseFestival Barents i Hammerfest.

I 2016 begynte han i et åremål som scenekunstkonsulent hos Norsk kulturråd. Gjennom denne stillingen har Knudsen fått inngående kjennskap til den frie scenekunstens behov og vilkår.

– Blir krevende

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene. Flytteprosessen blir utfordrende, men er også en anledning til å bygge teatrets forhold til publikum og kunstnere på nye måter. I tillegg kan det være et interessant tidspunkt å invitere flere stemmer inn i arbeidet med å utvikle teatrets program, sier Jørgen Knudsen.

Inntil 1. mai 2022 vil Jørgen Knudsen være i full stilling i Kulturrådet. Han tiltrer som teatersjef 1. august 2022, men vil være på plass fra 1. mai i en overlapp med nåværende teatersjef.

Powered by Labrador CMS