Operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen får forlenget åremålene fram til 2030.
Operasjef Randi Stene og ballettsjef Ingrid Lorentzen får forlenget åremålene fram til 2030.

Operasjef og ballettsjef får forlengede åremål til 2030. – Jeg er veldig glad

Styret i Den Norske Opera & Ballett gir operasjef Randi Stene et nytt åremål på fem år. Også åremålet til ballettsjef Ingrid Lorentzen forlenges med tre år. Begge har dermed kontrakt med Operaen fram til 2030.

Publisert

– Å skape operakunst på toppnivå krever lange horisonter og god planlegging. De beste sangerne, regissørene og dirigentene er fullbooket mange år i forveien. På tross av at halvparten av Randi Stenes første åremål har vært preget av pandemi og nedstenginger, har styret vektlagt at hun har demonstrert sterk kunstnerisk ledelse. Stene har store ambisjoner for det videre repertoaret og hun evner å finne de beste kunstneriske kreftene – nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder Anne Carine Tanum.

Stene var sentral i rekrutteringen av Edward Gardner. Husets nye musikksjef begynner sommeren 2024. Med dagens beslutninger får Den Norske Opera & Ballett et sterkt kunstnerisk team som kan arbeide langsiktig med å realisere Operaens ambisjoner.

– Ettertraktet internasjonalt

Ingrid Lorentzen har vært ballettsjef siden 2012, og i hennes periode har kompaniet tydelig markert seg både i Norge og utlandet, særlig med nye verk som har blitt en del av kompaniets signatur. Hun har dessuten startet opp Nasjonalballetten UNG og en egen koreografisatsing.

– Med Ingrid som ballettsjef har Nasjonalballetten etablert seg på et høyt kunstnerisk nivå, og hun er derfor også ettertraktet internasjonalt. Hun er en stor ressurs for Den Norske Opera & Ballett, sier Tanum, i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad for at Randi og Ingrid blir i Operaen fram til 2030.

Powered by Labrador CMS