Se videoen med Anne Berit (49): Kom ut som trans i voksen alder

— Jeg er en del av det homofile miljøet her, men jeg definerer meg ikke som homofil. Jeg ser ikke noen problemer med det, jeg lever som den jeg vil, sier Anne Berit Lofstad (49) som trives svært godt på Sinsen.

Publisert

Anne Berit Lofstad (49) hadde samboer og barn og hus i Tønsberg da hun kom ut som trans. Sammen hadde de mange samtaler om hvordan ting skulle være slik at det ble best mulig for datteren.

— Jeg går som regel inn der det passer meg, sier Anne Berit (49) som stortrives i lokalområdet Sinsen.
— Jeg går som regel inn der det passer meg, sier Anne Berit (49) som stortrives i lokalområdet Sinsen.

Hvordan er jeg, hvordan er du, hvordan er vi, var spørsmål vi diskuterte. Kan jeg bruke sminke, bruke tights, få lov til å gå med høyhælte sko, være meg selv? Jeg var veldig bekymret for hvordan hun ville forholde seg til det. Samtidig ønsket jeg sterkt å ha henne med på laget, hun er jo barnet mitt.

Sakte, men sikkert begynte eksperimenteringen med forskjellige klesstiler. Anne Berit var blant annet innom en rockeaktig og en slags androgyn stil før hun fant sitt endelige uttrykk.

— Jeg hadde veldig svarte klær i begynnelsen. Jeg prøvde meg med svart øyesminke og neglelakk og gikk en stund i stramme olabukser. Venner av dattera mi begynte å si ting som 'Å, han faren din er så kul, han er en skikkelig rocker!' sier hun og ler.

Les resten av saken her:

Powered by Labrador CMS