— Dette er en advarsel til publikum om å ikke kjøpe sprit eller alkohol fra ulovlige forhandlere eller privatpersoner, sier Anne Alræk Solem i Oslo-politiet.

Mann død av mulig metanolforgiftning i Oslo. Politiet advarer mot å kjøpe ulovlig sprit

En mann er død etter antatt metanolforgiftning, opplyser politiet. Han ble funnet 13. september i Oslo. Politiet frykter at mer farlig metanolholdig sprit kan være i omløp.

Publisert

— Ved obduksjonen tirsdag ble det funnet spor av metanol i kroppen til avdøde, sier leder av etterforskningsseksjon drap ved Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem til NTB.

Men hun understreker at endelig dødsårsak så langt ikke er bekreftet.

Dødsfallet settes i sammenheng med at en annen mann i helga ble innlagt på Ullevål sykehus med metanolforgiftning. Han og den avdøde var fredag 11. september sammen i en leilighet i Oslo.

Fire i samme leilighet

— Først ble hendelsene etterforsket hver for seg, men vi fant etter hvert ut at de opphold seg i samme leilighet fredag kveld, sier Alræk Solem.

To andre menn var også i leiligheten samme kveld. Politiet har fått kontakt med den ene av disse, som blir fulgt opp av helsevesenet, og har identifisert og forsøker å få kontakt med den andre.

— Per nå vet vi ikke opphavet til spriten, men dette er noe vi jobber intenst med å få på det rene, sier Anne Alræk Solem.

Alræk Solem understreker at politiet kun har fått melding om dette ene tilfellet av metanolholdig sprit. De frykter likevel at mer farlig metanolholdig sprit kan være i omløp.

Kjenner ikke opphavet

— Dette er en advarsel til publikum om å ikke kjøpe sprit eller alkohol fra ulovlige forhandlere eller privatpersoner, understreker Alræk Solem.

— Vi ber alle som enten har informasjon om denne saken, eller sprit som inneholder metanol, om å øyeblikkelig ta kontakt med politiet, sier hun.

Foreløpig er det ukjent hvor spriten har kommet fra.

— Per nå vet vi ikke opphavet til spriten, men dette er noe vi jobber intenst med å få på det rene, sier Alræk Solem.

Powered by Labrador CMS