Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Russer siktet for drapsforsøk varetektsfengles i fire uker

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen ved Ankerbrua tirsdag, samtykker til varetektsfengsling, men erkjenner ikke straffskyld.

Publisert

Mannen, en russisk statsborger i 30-årene, er siktet for drapsforsøk etter at en filippinsk mann ble knivstukket tirsdag, skriver Dagbladet.

Mannens forsvarer, advokat Per Bjørnar Hegelstad, opplyste til VG tidligere torsdag at den siktede ikke husker hva som skjedde.

– Spørsmålet om tilregnelighet er sentralt, sier Hegelstad.

Skal avhøres

Siden mannen har samtykket til varetektsfengsling, ble det avgjort i en såkalt kontorforretning, altså uten at partene møtte i retten.

Den siktede blir ivaretatt av helsepersonell, og det har ennå ikke vær mulig å gjennomføre avhør på grunn av helsetilstanden hans.

– Vi ønsker å få avhørt ham så fort som mulig, men det er per nå ikke avtalt noe tidspunkt, sier Anne Alræk Solem, leder av seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til NTB.

Fikk punktert lunge

Knivstikkingen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen.

Offeret ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Han fikk en punktert lunge, men er utenfor livsfare.

I tillegg har fem personer som følte seg truet, levert inn anmeldelser i forbindelse med knivstikkingen.