En mann er mistenkt for å ha fraktet en avdød person til Vår Frelsers gravlund og lagt vedkommende i en kum. Den døde personen som ble funnet i kummen, fraktes her bort av politiet.
En mann er mistenkt for å ha fraktet en avdød person til Vår Frelsers gravlund og lagt vedkommende i en kum. Den døde personen som ble funnet i kummen, fraktes her bort av politiet.

Mann mistenkt for å ha lagt død person i kum ved Vår frelsers gravlund

En mann har fått status som mistenkt etter funnet av død person i en kum ved Vår Frelsers gravlund i Oslo onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Politiet bekrefter fredag at en mann er mistenkt for befatning med avdøde etter døden.

– Han er den samme som tidligere opplyste politiet om hvor avdøde lå, og han er konkret mistenkt for å ha fraktet avdøde til dette stedet og lagt, sier Anne Alræk Solem, som leder seksjonen for drapsetterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB.

Politiet mottok torsdag ettermiddag en foreløpig obduksjonsrapport.

– Ukjent dødsårsak

– Vi håndterer fremdeles dødsfallet som et dødsfall med ukjent dødsårsak, understreker hun. Det er fortsatt for tidlig å si om det kan være noe kriminelt bak selve dødsfallet.

Politiet har ennå ikke mottatt sikker identitet på avdøde, og det kan ifølge Solem fortsatt ta noe tid å få fastslått den.

– Dette kan tidligst skje i løpet av neste uke, opplyser hun.

Kjenner trolig identiteten

Funnet av levningene etter en død person ble gjort onsdag i forbindelse med en savnetmelding.

Politiet har tidligere opplyst at de har antakelser om identiteten til avdøde. De pårørende ble av den grunn varslet tidlig om funnet, men politiet ønsker ikke å gå ut med om det er en mann eller kvinne inntil de er helt sikre.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.