Politiet ved vraket av bilen den drapssiktede mannen i 20-årene svingte i motgående kjøreretning på E6 langs Mjøsa, mellom Morskogen og Espa, ved sekstiden tirsdag morgen.

Drapet på Hellerud: Drapssiktet svingte mot kjøreretningen og frontkolliderte på E6 der fartsgrensen er 110 km/t

Mannen som er siktet for drap på Hellerud i dag risikerer også å måtte stå til rette for drapsforsøk på to personer han kolliderte med på E6. Den drapssiktede svingte mot kjøreretningen på E6 like ved Espa. Der er fartsgrensen er 110 km/t og han frontkolliderte med en bil som kjørte sørover mot Oslo.

Publisert

— Siktede er i avhør hos politiet nå. Vi går ikke ut og kommenterer mer før det er avsluttet – trolig ikke før i morgen tidlig, skrev leder Anne Alræk Solem ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt i en SMS til NTB i 21.50-tiden tirsdag kveld.

Ifølge VG er den siktede mannen rumensk. Kvinnen var i 20-årene, og ifølge Dagbladet var hun norsk statsborger.

Kollisjon ledet til funn av den drepte kvinnen

Den siktede mannen er ikke kjent for politiet fra før. Politiets undersøkelser er i en tidlig fase, og Solem er derfor tilbakeholden med å gi for mange opplysninger fra etterforskningen.

— Politiet fant den døde kvinnen i en leilighet på Hellerud øst i Oslo rundt klokka 7 tirsdag morgen, sa leder Anne Alræk Solem ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt på en pressebrifing tirsdag ettermiddag.

Politiet gjør undersøkelser ved leiligheten på Hellerud der den døde kvinne ble funnet tirsdag morgen.

Politiet oppsøkte adressen etter at mannen i 20-årene frontkolliderte med en varebil på E6 i Eidsvoll ved 6-tiden tirsdag morgen. Opplysninger på stedet ledet politiet til leiligheten på Hellerud i Oslo hvor kvinnen ble funnet drept.

— Det var en relasjon mellom de to, men det er for tidlig å si noe nærmere om hva slags relasjon det var, sier Solem til NTB.

Hun vil ikke kommentere noe om hvordan politiet mener kvinnen skal ha blitt drept, hva slags skader hun hadde da hun ble funnet eller om det var flere til stede i leiligheten da kvinnen ble funnet.

Kolliderte med varebil på vei sørover

Både den drapssiktede mannen og de to personene i varebilen han kolliderte med skal ha kommet fra frontkollisjonen uten alvorlige skader.

— Det er per nå ingen opplysninger i etterforskningen som tilsier at vi skulle sikte flere personer i saken, sier Solem.

Frontkollisjonen skjedde på E6 langs Mjøsa, mellom Espa og Morskogen, nord for Minnesund. Mannen som er siktet, kjørte nordover på på motorveien i en personbil, men i motgående kjørefelt, og kolliderte med varebilen, som kom sørover.

Strekningen er motorvei med midtdeler der fartsgrensen er 110 km/t. Ulykken førte til store materielle skader. Ingen av de involverte ble alvorlig skadd, men mannen er også siktet for drapsforsøk i forbindelse med kollisjonen.

Det skal ha vært to personer i varebilen, så siktelsen kan bli utvidet til å gjelde to drapsforsøk, får NTB opplyst.

Håper på avhør tirsdag

Mannen har fått oppnevnt advokat Cathrine Grøndahl som forsvarer og blir fremstilt for varetektsfengsling enten onsdag eller torsdag.

Både Grøndahl og Solem opplyser til NTB tirsdag kveld at de har håp om at det blir avhør av den siktede mannen i løpet av kvelden.

Politiet innhentet tirsdag ettermiddag videoopptak og avhørte vitner.

Powered by Labrador CMS