— Bare i år har etterforskningsseksjonen seksuallovbrudd hatt to saker med til sammen nesten 100 fornærmede barn helt ned sjuårsalderen, opplyser Oslo-politiet.
— Bare i år har etterforskningsseksjonen seksuallovbrudd hatt to saker med til sammen nesten 100 fornærmede barn helt ned sjuårsalderen, opplyser Oslo-politiet.

Kraftig økning i anmeldte overgrep mot barn i Oslo

Det var nær dobbelt så mange anmeldelser knyttet til voldtekt av barn under 14 år i Oslo i år, sammenlignet med i fjor. I år er det levert 104 anmeldelser.

Publisert

Tall Dagbladet har fått tilgang til, viser at antall anmeldelser knyttet til voldtekter av barn under 14 år i Oslo, steg fra 55 til 104 fra 2020 til 2021.

Differansen er enda større dersom man sammenligner med de foregående årene. I 2019 var tallet 37, mens det i 2018, 2017 og 2016 var 33, 43 og 42.

— Vet det er store mørketall

Redd Barna var en av mange som tidlig advarte etter at Norge i mars i fjor stengte ned. De advarte mot at barn og unge kunne oppleve en økning av vold og overgrep som følge av mindre kontakt med voksne på skole og fritid.

— I tillegg til anmeldelsene som kommer til politiet, vet vi at det er store mørketall. Myndighetene må ta dette på alvor, alle barn har rett til å bli beskyttet mot overgrep, sier leder for Norgesprogrammet hos Redd Barna, Monica Sydgård.

— Fornærmede barn ned i sjuårsalderen

Hvorvidt økningen kan relateres til pandemien og nedstengningen, er imidlertid vanskelig å slå fast, ifølge politiet.

— En viktig årsak er økningen i internettrelaterte overgrep. De senere årene har politiet både økt fokus og bedre digitalkompetanse til å avdekke denne type overgrep, sier leder for etterforskningsseksjon seksuallovbrudd ved Oslo politidistrikt, Ann Kristin Grosberghaugen.

— Bare i år har etterforskningsseksjonen seksuallovbrudd hatt to saker med til sammen nesten 100 fornærmede barn helt ned sjuårsalderen, sier Grosberghaugen.

Powered by Labrador CMS