Politiet har økt bemanningen i etterkant av terroren i Stockholm. Foto: Politidirektoratet/Flickr
Politiet har økt bemanningen i etterkant av terroren i Stockholm. Foto: Politidirektoratet/Flickr

Etter terroren i Stockholm: Kommunen og politiet ber oslofolk bruke byen i helgen

Publisert

Etter Stockholm: — Vi mener Oslo er en trygg by og oppfordrer alle Oslo-borgere til å benytte seg av byen denne flotte vårhelgen, sier beredskapssjefen i Oslo kommune.

Fredagens grusomme terrorhendelse i Stockholm har spredd frykt hos noen og enhver, også her i hovedstaden. Når et slikt angrep kan finne sted hos nabofolket i øst, kan ikke dette skje også her i byen, spør mange seg.

Samarbeider med politiet

Oslo kommune mener de har et godt planverk for å håndtere slike situasjoner og at det ikke er grunn for hovedstadens beboere å engste seg unødvendig.

— Vi har gode rutiner for å sikre oss mot angrep som det vi så i Stockholm. Vi samarbeider tett med politiet, sier beredskapssjef Ann Kristin Brunborg.

Hun påpeker at kommunen nå er i tett dialog med politiet i hovedstaden om eventuelt å innføre nye sikkerhetstiltak.

— Trusselvurderingen vi til enhver tid gjør, hviler faglig på trusselvurderingen politiet gjør på det aktuelle tidspunkt, sier Brunborg.

Bevæpning og ekstra mannskaper ute på patrulje

Etter fredagens hendelser i Stockholm har Oslo-politiet svart på utfordringene en slik situasjon krever ved å innføre midlertidig bevæpning av alle sine mannskaper. I tillegg har politiet valgt å øke bemanningen i helgen, slik at de er synligere til stede i bygatene.

— Vi følger situasjonen i Sverige nøye og vurderer trusselbildet i samarbeid med Politidirektoratet og PST, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Marita Aune.

Hun understreker at det per nå ikke er noe som tyder på at vi bør frykte et angrep i Oslo. Hun ber, i likhet med beredskapssjefen i kommunen, Oslos befolkning om å bruke byen i helga og i påsken.

Powered by Labrador CMS