– Nå viser det seg at selve rivingen av Ruseløkka skole vil ta noe lengre tid enn planlagt, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund. Foto: Hans M. Borge
– Nå viser det seg at selve rivingen av Ruseløkka skole vil ta noe lengre tid enn planlagt, sier byråd for næring og eierskap, Kjetil Lund. Foto: Hans M. Borge

– Jeg forstår og respekterer engasjementet for Ruseløkka skole

Ruseløkka skole-forkjemper Anine Ung mente Oslo-byråd, Kjetil Lund, skyldte forsinkelsen av ny Ruseløkka skole på dem som ønsker å bevare skolen. Det er Lund uenig i.

Publisert

Anine Ung, representant for dem som har klaget på vedtak om Ruseløkka Skole, skriver i VårtOslo at byrådet skyver skylda for forsinkelsen over på dem.  Som jeg har skrevet i brev til bystyrerepresentant Geir Kvarme, var det ikke min intensjon i bystyremøtet 25. april å påstå noens skyld i forsinkelsene.

Jeg er en sterk tilhenger av at enhver kan benytte seg av de prosessuelle rettighetene man har i vårt samfunn.  Det at folk engasjerer seg i saker i sitt nærmiljø bidrar til å aktivere og styrke demokratiet vårt.

Ikke klar før mars 2021

Saken om ny Ruseløkka skole har vakt mye lokalt engasjement. Det har jeg både forståelse og respekt for. Samtidig er det slik at beslutningen å bygge en ny Ruseløkka skole er besluttet av et bredt flertall i Oslo bystyre. Det er vedtak jeg som byråd må forholde meg til. Så er det dessverre slik at ny Ruseløkka skole har tatt lengre tid å prosjektere enn opprinnelig i lagt til grunn.

Nå viser det seg at også selve rivingen vil ta noe lengre tid enn planlagt fordi man har kommet over blyholdig materiale i gulvene som må håndteres som farlig avfall. Samlet gjør dette at skolen anslås å stå klar mars 2021.

Powered by Labrador CMS