Statsminister Jonas Gahr Støre, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen holdt lørdag ettermiddag en pressekonferanse i forbindelse med skytingen i Oslo natt til lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Svært preget kulturminister: – I natt ble regnbuen farget svart

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap), som selv er åpent homofil, er svært preget etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag.

Publisert

— I natt har mine venner blitt skutt etter, og uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tidenes fest, og vi var alle fylt med en følelse av frihet, men i natt ble regnbuen farget svart, sa Anette Trettebergstuen på en pressekonferanse lørdag.

To personer er drept, ti er alvorlig skadd og elleve er lettere skadd etter masseskytingen i Oslo sentrum. Skuddene ble løsnet blant annet ved den skeive puben London pub. Pride-paraden, som skulle avholdes lørdag, ble avlyst som følge av skytingen.

— Vi var alle fylt med følelsen av frihet

— I natt har mine venner blitt skutt etter, og uskyldige mennesker er blitt drept. Vi var i gang med tidenes fest, og vi var alle fylt med en følelse av frihet, men i natt ble regnbuen farget svart, sa Trettebergstuen på en pressekonferanse lørdag.

— Vi er alle, i hele landet, berørt av det som har skjedd, enten vi kjente noen som var der eller ikke. Men det er også slik at den skeive familien er nettopp som en stor familie. Jeg tror mange har hatt noen grusomme timer i natt og i dag tidlig der man desperat har ringt rundt for å forsøke å gjøre rede for vennene sine, sa kulturministeren og opplyste at det også var tilfellet for henne.

Powered by Labrador CMS