Redaktør i Blikk Erna Bøyum skulle ha sitt eget jubileum i dag. Det er førti år siden hun gikk i Oslos første tog som markering av den skeive kampen. Hun støtter Oslo Prides avgjørelse om å avlyse paraden etter råd fra politiet.

Blikk-redaktøren: — Paradefesten er avlyst, ikke den politiske kampen vår mot alt det hatet som stoppet den

— Det som skulle blitt tidenes parade er avlyst, men jeg synes det er en riktig avgjørelse å avlyse dagens parade all den tid politiet ikke kan garantere for sikkerheten til minst 500 000 skeive og allierte, skriver redaktør Erna Bøyum i Blikk.

Publisert

Erna Bøyum kommenterer tragedien ved det skeive utestedet London pub natt til lørdag på sin egen facebookside. To mennesker ble drept og 21 er skadd etter at en 42-åring skjøt rundt seg med et automatvåpen.

— Vi hadde virkelig trengt å gå sammen i dag, men jeg synes det er en riktig avgjørelse å avlyse dagens parade, skriver Blikk-redaktør Erna Bøym på Facebook.

— To er drept, mange er også hardt såret. Alle har de nære pårørende. Men alle vi som skulle gått i paraden, er også pårørende. Når hatet har gitt oss en slik stor sorg, kommer den også med raseri og fortvilelse over alle de stygge angrepene i kronikker, sosiale medier og debatter som baner vei for at ord kan ende som hat, terror og drap, skriver Bøyum i statusoppdateringen.

— En riktig avgjørelse

Hun er redaktør for det skeive magasinet Blikk, som ble startet i 1991 og er Norges eldste skeive magasin. Bøyum har bodd i Oslo i 40 år, og skulle gå i sin førtiende prideparade i dag. I 1982 deltok hun i det første såkalte homotoget arrangert av Det Norske Forbundet av 1948 (DNF-48).

— Vi hadde virkelig trengt å gå sammen i dag i skeives kamp for mangfold, åpenhet og friheten til å leve uten frykt og skam, men jeg synes det er en riktig avgjørelse å avlyse dagens parade all den tid politiet ikke kan garantere for sikkerheten til minst 500 000 skeive og allierte, skriver hun videre, og avslutter:

— Det finnes flere hatere og gærninger der ute. Politiet etterforsker nå angrepene og drapene som terror. To mennesker er allerede drept. Vi har ingen flere å miste. Paradefesten er avlyst, ikke den politiske kampen vår mot alt det hatet som stoppet den.

Powered by Labrador CMS