Lokalpolitikerne i bydel Gamle Oslo vil ha trikk og buss tilbake i sentrale deler av Gamlebyen.
Lokalpolitikerne i bydel Gamle Oslo vil ha trikk og buss tilbake i sentrale deler av Gamlebyen.

Lokalpolitikerne i Gamle Oslo krever trikk og buss tilbake til Gamlebyen

Ruters omlegging av buss og trikkelinjer i indre by har ført til et kollektivopprør blant beboerne i Gamlebyen. Nå krever også bydelsutvalget i Gamle Oslo at Ruter snur. — Dette gir oss håp for framtiden, sier lokalaktivist Anette Eggan Laskemoen.

Publisert Sist oppdatert

Fra 4. oktober forsvant trikken fra Schweigaards gate etter at Ruter la om trikketraséen for rutene 17 og 18. Nå går disse via Bjørvika og trafikkerer ikke lenger i sentrale deler av Grønland. Dette, kombinert med endringer i kjøremønster også for bussrutene 37 og 70, har ført til store protester fra beboere i Gamlebyen og tilliggende områder.

Torsdag fikk beboerne støtet fra et enstemmig bydelsutvalg i bydel Gamle Oslo, som nå ber samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) gå i dialog med beboerne om hvordan en i framtiden kan opprettholde et godt kollektivtilbud i området.

— Summen av midlertidige og permanente endringer gjør at kollektivtilbudet for mange av bydelens innbyggere akkurat nå er dårligere enn hva det har vært. Som lokale folkevalgte kan vi ikke innfinne oss med dette. Jeg håper og tror at samferdselsbyråden tar den lokale uroen på alvor, sier leder for byutviklingskomiteen i bydel Gamle Oslo, Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap) til VårtOslo.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp