Breddos Tacos og daglig leder Nud Duhdia (midten) fikk utmerkelsen Årets kjøkken. Duhdia driver en forholdsvis ny matsjappe i Mathallen på Vulkan. Til høyre programleder og kokk Ole Martin Alfsen og til høyre sees programleder Ann Kristin Møsth Wang.

Oslo tok hjem to trofeer da Matprisen ble delt ut

En bitteliten bakebedrift og en helt fersk aktør i take away-nisjen satte Oslo på kartet over norsk, bærekraftig mat torsdag.

Publisert

Vinneren av den gjeveste prisen, selve Matprisen, er bakeriet Ille brød, som har etablert seg i Lakkegata. Årets kjøkken ble Breddos Tacos som holder til i Mathallen på Vulkan. Prisseremonien foregikk i lokalene til Senter for design og arkitektur, Doga, i Hausmannsgate.

Surdeigsbakeriet har holdt til i Oslo siden 2011, og har etablert seg i Lakkegata i bydel Gamle Oslo, mellom Tøyen og sentrum. Innehaver Martin Fjeld begynte på sin egen kjøkkenbenk med en liten fanskare som hadde abonnementsordning.

Innehaver Martin Fjeld var ikke selv tilstede på prisutdelingen, men sendte Alan Bates og Anca Tinc som gladelig tok i mot prisen.

— Økologiske råvarer av høy kvalitet

Nå er Ille brød et bakeri som leverer brød til kjente restauranter og Fjeld selv har skrevet en bok om surdeigsbaking som er oversatt til flere språk.

Juryen framhevet spesielt hvordan vinneren har vært kompromissløs i å velge enkle råvarer, og formidlet verdien av godt håndverk og økologiske råvarer av høy kvalitet.

— Under pandemien ble vi alle klar over hvor viktig den hverdagslige matkulturen er. Gjennom iherdig baking og formidling sto Ille brød som en lyspunkt i hverdagen, kommenterer jurymedlem Andreas Viestad.

Tacos på Vulkan

Prisen Årets kjøkken gikk til Breddos Tacos og daglig leder Nud Duhdia, en forholdsvis ny leverandør av matopplevelser i Mathallen på Vulkan i bydel Grünerløkka.

— Vinneren har gitt et viktig bidrag til norsk matkultur med en ny måte å tenke kvalitet, tradisjon og bærekraft på i den kjappe lunsj- og take away-maten, sier jurymedlem og forfatter Thomas Horne.

Åpnet under koronanedstengningen

«Vinneren av Årets kjøkken 2021 har gått mot strømmen på flere måter. Restauranten ble åpnet da ingen trodde det skulle være mulig, nemlig midt under koronapandemien, og ble en umiddelbar suksess», skriver juryen.

Matprisen ble etablert i 2014 og det er den ideelle merkeorgansiasjonen Debio som står bak. Matprisen sier om seg selv at de løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider.

Powered by Labrador CMS