To gjester på navnebytte- og åpningsfesten til Røverkaffe Oslo lørdag.
To gjester på navnebytte- og åpningsfesten til Røverkaffe Oslo lørdag.

Ved nabolagskafeen på Sandaker jobber tidligere straffedømte. Nå har den fått nytt navn og flunkende ny elsykkelbutikk

I samme bygg eksisterer også sykkelverkstedet Red bike. – Det har gitt meg en helt suveren livskvalitet, og det har vært avgjørende for at jeg skal klare å holde meg på «den smale sti». Det er en trygg plass og et godt miljø der, sier Øyvind Johansson (52).

Publisert

Kafé Tandem, sammen med sykkelverkstedet Red bike, ble etablert i 2017 som en del av Røde Kors sitt tilbud «Nettverk etter soning i Oslo». Begge, samlokaliserte i Grefsenveien 26 på Sandaker, utgjør en arbeidstreningsarena og sosial møteplass for tidligere straffedømte.

Lørdag var det duket for navnebytte, til Røverkaffe Oslo, i tillegg til åpning av en ny elsykkelbutikk.

Del av et større tilbud

Andreas Prestmo, daglig leder ved kafeen, forteller at bakgrunnen er at tilbudet «Nettverk etter soning i Østfold» har etablert et eget kaffebrenneri med navnet Røverkaffe.

– Det ble da mer naturlig at vi også tok navnet for å styrke og samle merkevaren. Navnet gjenspeiler også bedre det vi faktisk driver med, sier Prestmo.

Både store og små fikk prøve seg på kaffebrenning.
Både store og små fikk prøve seg på kaffebrenning.

Fremover vil det være en større synergi med brenneriet og flere felles arrangementer, opplyser Prestmo. Røverkaffe Oslo har nå også utsalg av en egenprodusert kaffe.

Selve navnebytte- og åpningsfesten bestod blant annet av at gjestene selv kunne forsøke seg på å brenne kaffe, samt å smake på forskjellige typer av kaffe. Det var også mulig å teste ulike elsykler.

– Vi gleder oss til å gjøre mer av slike ting sammen og øke vår egen synlighet både internt og eksternt. Vi har så mye god kaffe, som vi ser frem til å dele med flere i tiden som kommer, legger Prestmo til.

– En trygg plass

Til enhver tid er det mellom ti og femten deltakere som tar del i de nevnte tilbudene.

Øyvind Johansson er svært takknemlig for tilbudet som sykkelverkstedet Red bike representerer.
Øyvind Johansson er svært takknemlig for tilbudet som sykkelverkstedet Red bike representerer.

Øyvind Johansson (52) har vært tilknyttet Red bike i to år. Etter en fortid bestående av flere dommer, hvilket har resultert i at han totalt har sonet i fem og et halvt år, forteller Johansson at sykkelverkstedet har vært helt essensielt for ham.

– Jeg har en trøblete fortid, med mye rus og kriminalitet. Sykkelverkstedet har gitt meg en helt suveren livskvalitet, og det har vært avgjørende for at jeg skal klare å holde meg på «den smale sti». Her er det trygt og et godt, sier Johansson.

Powered by Labrador CMS