� Det er viktig og bra at politiet tar tak i dette på en så alvorlig måte. Hat, rasisme, hets og trusler bør aldri være lov, uansett hvordan noen ytrer seg, sier Mani Hussaini. Her fotografert på Utøya. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
� Det er viktig og bra at politiet tar tak i dette på en så alvorlig måte. Hat, rasisme, hets og trusler bør aldri være lov, uansett hvordan noen ytrer seg, sier Mani Hussaini. Her fotografert på Utøya. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Oslo-mann risikerer tre års fengsel for hatytringer og trusler mot Mani Hussaini

Torsdag starter saken mot en 60 år gammel mann fra Oslo, som er tiltalt for å ha kommet en rekke truende og hatefulle ytringer mot tidligere AUF-leder Mani Hussaini.

Publisert

Mannen er i Oslo tingrett tiltalt for hatefulle ytringer og trusler mot den tidligere AUF-politikeren.

Blant ytringene han har fremmet på Mani Hussainis Facebook-profil er «‘har ikke du kommet deg ut av landet enda, jævla asylknuller. nå skal vi kartlegge dine private referanser. ta med deg svinepesten tilbake til syria», ifølge tiltalen.

I en annen sammenheng skrev mannen «Du er også snart ferdig. LEVE ANDERS BEHRING BREIVIK»

Søppel og avføring

— Det er viktig og bra at politiet tar tak i dette på en så alvorlig måte. Hat, rasisme, hets og trusler bør aldri være lov, uansett hvordan noen ytrer seg, sa Hussaini til Dagbladet da tiltalen ble tatt ut. Nå kommer saken for retten.

Oslo tingrett starter sin behandling av saken torsdag til uka og har satt av to dager til den.

60-åringen står også tiltalt for å ha sendt pakker med søppel til forskjellige personer og organisasjoner, blant annet Leger Uten Grenser, hvor det fulgte med håndskrevne lapper med trusler og rasistiske utsagn.

En medieleder fikk både søppel og sneiper i posten, samt beskjeden «Jævla asylelsker. Ta med deg horekona di og drukne dere i middelhavet sammen med alle asylbarna. Da skal du få en dau asylsøker på grava di.»

Drapstrusler og vold

I tillegg skal han ha drapstruet og vært voldelig mot en sykepleier med minoritetsbakgrunn som pleiet ham. Ifølge tiltalen anses krenkelsen som grov blant annet fordi den skjedde uten foranledning, hadde karakter av overfall og var motivert av fornærmedes hudfarge.

Mannens forsvarer, advokat Henrik Boehlke, vil på forespørsel fra NTB ikke kommentere saken før den kommer opp for retten.

Saken er etterforsket av hatkrimgruppa til Oslo politidistrikt og inngår i et større kompleks med saker som omfatter trusler mot overlevende fra Utøya.

Tidligere dømt

Mannen er også tidligere dømt for flere lignende forhold. Aftenposten skrev i høst om hvordan han i tre tiår har sendt trusler, hatmeldinger og pakker med blant annet sigarettsneiper, søppel og dyreekskrementer.

— Han har en modus. Men nå har vi tilsynelatende i stor grad stanset det når det gjelder denne personen, sier aktor i saken, politiadvokat Andreas Kruszewski til avisen.

Kruszewski forteller at truslene og de hatefulle ytringene mot Hussaini har en strafferamme på tre år. Det skyldes at de handler om etnisk bakgrunn. Dette er de alvorligste forholdene i tiltalen.

Powered by Labrador CMS