Gamle Deichmanske har vært preget av korona og en rekke arrangementer i bygget har blitt lagt på is.

Møller Eiendom får ta over gamle Deichmanske hovedbibliotek. Men hva bør den nye storstua romme?

– Champagnen sprettes på hjemmekontoret idet Oslo bystyre klubbet igjennom salget av Gamle Deichmanske Hovedbibliotek som gjør Møller Eiendom til den stolte eier av dette praktbygget innen få uker, jublet administrerende direktør Andreas Jul Røsjø.

Publisert

Oslo bystyre godkjente denne uka Møller Eiendom som nye eiere av det ærverdige lokalet til gamle Deichmanske hovedbibliotek på Hammersborg. Møller tar over huset 1. mars 2021.

Interessen var stor da huset ble lagt ut for salg i 2020, Til slutt vant Møller Eiendom budrunden, med en prislapp på kr 245 millioner. Nå ser de nye eierne frem til endelig å ta over huset og starte planleggingen av en total renovasjon.

30. desember 2019 stengte gamle Deichmanske hovedbibliotek. I august i fjor tok Møller Eiendom over huset.

Åpner for arrangementer

Møller Eiendom har store planer for det tidligere hovedbiblioteket på Hammersborg. De jobber for at huset skal være ferdig renovert til 2028, samtidig som regjeringskvartalet.

Huset på Arne Garborgs plass 4 sto ferdig i 1933, og har en omfattende moderniseringsjobb foran seg:

– Vi gleder seg til å ta over eiendommen og videreutvikle dette viktige bygget til glede for Oslo og byens befolkning. Mens vi jobber med å planlegge for neste etappe i byggets liv vil huset åpne for arrangementer så fort restriksjonene tillater det, forteller markedsdirektør i Møller Eiendom Pål Bøe.

Markedsdirektør i Møller Eiendom, Pål Bøe, kan fortelle at biblioteket skal preges av foto.

Vil romme fotosamling

Han kan røpe litt av planene for huset:

Det vil bli flere serveringssteder, event- og arrangementslokaler og noen kontorer. Møllersamlingen, Norges største samling av fotografier, skal flytte dit.

– Men nøyaktig hvilket innhold vi skal fylle huset med før vi åpner senest 2028 vet vi ikke ennå, sier administrerende direktør Andreas Jul Røsjø.

– De siste månedene har vi snakket med så mye kule folk og fått høre masse spennende ideer og konsepter, og ikke minst latt oss begeistre over hvor mye engasjement og følelser dette bygget vekker.

Store planer for Det Gamle Biblioteket på Hammersborg. Målet er å ferdigstille det gamle biblioteket samtidig som Regjeringskvartalet, i 2028.

Mikrobryggeri eller bokcafé?

Røsjø ber oslofolk komme med ideer: – Hva ønsker du at bygget skal inneholde? Mikrobryggeri eller bokcafé? Fotogalleri eller vinbar? Fine dining eller politisk mathall? Cowork eller hub for norsk gründervirksomhet? Cocktails, petanque og intimscene eller innendørs klatrevegg og opplevelessenter for barn? Eller alt samtidig? Vi ønsker dine innspill, så fyr løs med ideer til hva vi kan skape for byen vår.

Deichmanske var vinneren av en arkitektkonkurranse i 1921. Eiendommen ble regulert til bibliotek allerede i 1920. Utlånet fra det nye hovedbiblioteket startet først i 1933.

Ut året vil prosjekt- og kommunikasjonsbyrået The Oslo Way drifte huset med et variert kulturtilbud.

Powered by Labrador CMS