— Vi håper at det vi har gjort i dag er til trøst, styrke og motivasjon for alle som har kjent på uro og redsel. Tusen takk til alle som har gått i dag, sier leder av Oslo pride, Dan Bjørke.

Knuste alle rekorder: - Det største skeive toget Oslo og Norge noensinne har sett, sier Pride-leder Dan Bjørke

— Med 72.000 deltakere er dette over 20.000 flere mennesker enn Oslo Prides forrige rekordparade i 2019, sier leder av Oslo pride, Dan Bjørke. Toget gikk via Rosenkrantz gate, malt i regnbuens farger, og endte opp på Kontraskjæret.

Publisert

— I dag har vi vist at kjærligheten vinner. Toget i dag betyr ikke bare mye for oss som har gått, men også for alle som har ønsket, men av ulike årsaker ikke kunne eller maktet, sier Dan Bjørke.

— Vi håper at det vi har gjort i dag er til trøst, styrke og motivasjon for alle som har kjent på uro og redsel. Tusen takk til alle som har gått i dag, legger lederen av Oslo pride til.

— Takk for at dere tok gata tilbake

Regnbuetoget gikk forbi åstedet for masseskytingen natt til 25. juni i år. Da ble to personer drept og flere titalls skadd etter at Zaniar Matapour (43) åpnet ild mot mennesker ved utestedene Per på hjørnet og London pub.

Et stort politioppbud passet på lørdagens regnbuetog, der også en rekke toppolitikere deltok før de holdt appell ved Kontraskjæret.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og stortingspresident Masud Gharakhani (Ap) var blant politikerne som holdt appell.

— Det er så godt å se dere og takk for at dere er dere! Takk for at dere alltid står opp for de demokratiske verdiene i landet vårt, sa stortingspresident Masud Gharahkani (Ap).

— Vi håper at det vi har gjort i dag er til trøst, styrke og motivasjon for alle som har kjent på uro og redsel, sier Oslo prides leder Dan Bjørke.

— Tusen takk til alle som har vært med på å ta gata tilbake, sa Støre til alle som sto ved Kontraskjæret etter toget.

— Sterkt signal om hva slags samfunn vi vil ha

Fagleder i Oslo Prides paradegruppe, Andreas Hammer Holmefjord, er blant de mange hundre frivillige som har stått på dag og natt for å gjøre klar til dagens tog.

Også han er svært glad for det store oppmøtet på 72.000 personer, der rekorden fra 2019 og paraden altså ble grundig slått.

— Det at så mange møter opp sender et sterkt signal om hvilket samfunn vi vil ha. Vi er glade for at så mange har kommet langveis fra for å markere denne dagen, sier Hammer Holmfjord.

Powered by Labrador CMS