Onsdag fikk endelig Clemens Saers en ersttning og en beklagelse han har opplevd fra Oslo kommune.

Etter åtte år fikk endelig Clemens Saers både erstatning og beklagelse fra kommunen

Åtte ganger måtte Oslo bystyre behandle kravet om erstatning for oslolæreren Clemens Saers før sluttstrek endelig kunne settes onsdag kveld. — Et knusende nederlag for Oslo kommune som arbeidsgiver, mener Høyres Mehmet Kaan Inan.

Publisert

Da oslolæreren Clemens Saers i 2014 ble overfalt og alvorlig skadet av en elev ved Oslo handelsgymnasium, ant han lite om at saken åtte år senere enda ikke skulle være avsluttet fra kommunens side.

Onsdag kveld fikk læreren både en erstatning på 350.000 kroner og en beklagelse for den behandlingen han har vært utsatt for av kommunen i disse åtte årene.

Vedtaket i bystyret kom etter at Venstre snudde og fulgte opposisjonens krav om erstatning for Saers.

— En skamplett på kommunens rulleblad

— Endelig er dagen her. Snart åtte års kamp mot urettferdighet og ansvarsfraskrivelse er heldigvis over, sier skolepolitisk talsmann for Høyre i bystyret, Mehmet Kaan Inan.

Kaan Inan, har ved siden av Bjørn Revil fra Folkets Parti, vært en av de sterkeste kritikerne til hvordan kommunen har håndtert Saers-saken.

— Behandlingen av saken en skamplett. Dette er et knusende nederlag for Oslo kommune som arbeidsgiver, mener han.

— Saers-saken er en virkelig skamplett på kommunens rulleblad, mener Høyres skolepolitiske talsmann Mehmet Kaan Inan.

Kaan Inan mener dagens vedtak også kan sees som et historisk vedtak, som kan sette presedens i liknende saker.

— Jeg vet ikke om noen andre kommuner som har gjort noe liknende, konstaterer han.

— Ikke vår jobb å behandle enkeltsaker

Gjennom hele saken har det rødgrønne byrådet, men forskjellige begrunnelser, ikke vært villige til å verken gi noen beklagelse eller økonomisk kompensasjon til Saers. Onsdag stod de fortsatt på å ikke gi læreren noen erstatning, men var med på å gi en beklagelse.

— Det er ingen tvil om at dette er en tragisk og alvorlig sak, men det er ikke bystyrets oppgave å gi kompensasjon i enkeltsaker som dette, sier gruppeleder for Arbeiderpartiet Andreas Halse.

Bjørn Revil var lite fornøyd med byrådspartienes steile motstand mot erstatningen.

— Jeg skulle så inderlig ha ønsket at vi kunne ha stått samlet i det å gi erstatning til Clemens. Det ville gitt et enda sterkere signal om at vi som politikere ikke vil godta vold i osloskolen eller noen andre steder i kommunen, sier han.

Powered by Labrador CMS