Oslo tidoblet prisen på beboerparkering i 2017. Prisen på prøveordningen gikk fra 300 til 3.000 kroner i året. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Oslo tidoblet prisen på beboerparkering i 2017. Prisen på prøveordningen gikk fra 300 til 3.000 kroner i året. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Prisen på beboerparkering i Oslo økes med 20 prosent. Også elbiler må betale for kommunal p-plass

� Mange steder i Oslo er det trangt om plassen. Derfor er det rimelig at folk betaler for parkering, sier miljøpolitisk talsperson for Ap i bystyret, Andreas Halse.

Publisert

Ifølge Aftenposten skrur Oslo kommune til prisen på beboerparkering med 20 prosent fra 1. mars i år.

I dag koster et beboerkort 3.000 kroner i året. Fra 1. mars blir prisen 3.600 kroner, eller 300 kroner i måneden.

— Uansett lavere enn prisen i p-hus

— Sammenlignet med andre steder i landet ligger Oslo midt på treet. I Bergen er prisen 400 kroner i måneden, sier miljøpolitisk talsperson for Ap i bystyret, Andreas Halse, til Aftenposten.

— 300 kroner er uansett mye lavere enn det man betaler for parkering i et p-hus. Mange steder i Oslo er det trangt om plassen. Derfor er det rimelig at folk betaler for parkering, sier Halse.

Ved utgangen av 2019 hadde Oslo 27.565 beboerparkeringsplasser.

I 2017 tidoblet det rødgrønne bystyreflertallet beboerparkeringen i hovedstaden. Da gikk prisen fra 300 kroner årlig under prøveordningen med beboerparkering til 3.000 kroner.

El-biler må betale 720 kroner årlig

For elbiler har det i alle år vært gratis å parkere på kommunale parkeringsplasser i Oslo. Fra 1. mars må elbileiere betale 720 kroner for beboerkort i året. Det er 20 prosent av den ordinære prisen, skriver Aftenposten.

Fra tidligere er det kjent at elbilister fra 1. mars også må betale 10 og 15 kroner for å passere de to bomringene i Oslo, nesten en dobling fra dagens nivå.

Med det nye prishoppet legger Oslo seg tett opptil grensa Stortinget har satt om at elbiler ikke skal betale mer enn 50 prosent av hva fossilbiler skal betale i bomringen.

— P-plasser er mye verdt

Samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) mener det er rimelig at bilister betaler for parking der det var gratis å stå tidligere.

— Vi mener at parkeringsplass er mye verdt, og at det er helt rimelig at man skal betale for å sette fra seg bilen sin på kommunal grunn. Svært mange i Oslo betaler langt mer enn 3.000 kroner for å kunne parkere bilen sin i garasjer, sier samferdselsbyråden.

— Hvorfor er det da greit at naboene nærmest helt gratis skal få parkere på gaten, spør MDG-politikeren i Aftenposten.

Powered by Labrador CMS