Polestar fløy inn et eget granskingsteam fra Sverige etter den påståtte elbilbrannen på Lilleaker.
Polestar fløy inn et eget granskingsteam fra Sverige etter den påståtte elbilbrannen på Lilleaker.

Polestar avviser at elbil tok fyr under lading utenfor bolig på Lilleaker

En fire dager gammel elbil av merket Polestar tok fyr da den sto til lading utenfor et bolighus på Lilleaker lørdag kveld, ifølge politiet. Elbilprodusent Polestar avviser imidlertid at det var snakk om brann.

Publisert

Polestar bestrider i en pressemelding at det skal ha vært snakk om en brann, til tross for at politiet sa at det sto flammer ut av panseret.

— Tidligere denne helgen oppsto det en røykutvikling fra fremsiden av en Polestar 2 i Oslo, mens bilen var under lading. Røykutviklingen stoppet så snart bilen ble koblet fra laderen. Lokale medier har rapportert dette som en brann. Dette stemmer ikke og ingen ble skadet under røykutviklingen, skriver Polestar.

Eget granskingsteam fra Sverige

Selskapet sendte et team fra Sverige umiddelbart etter hendelsen. De mener at det var fordampet kjølevæske som førte til det som opplevdes som røyk, og selskapet utelukker at feilen var knyttet til hovedbatteriet.

— Teamet undersøker nå både årsaken til kjølevæskelekkasjen og hva som førte til fordampingen, skriver selskapet i pressemeldingen.

Lignende episoder har ikke oppstått i noen andre markeder som de opererer i, ifølge selskapet.

— Funnene til Polestar konstaterte også at det ikke var tegn til at det har vært brann i bilen eller at feilen er knyttet til hovedbatteriet. Det har ikke oppstått lignende episoder i noen av de andre markedene vi opererer i. Vi tar denne saken svært alvorlig og vil fortsette å undersøke dette grundig, skriver Polestar i pressemeldingen.

Bilen sto fem meter fra bolig

Politiet fikk melding om hendelsen på Lilleaker klokken 20.36 lørdag.

– Det sto flammer ut av panseret, og man kunne se røykutviklingen i området, sa operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Ingen kom til skade, og bilen ble ikke utbrent. Bilen sto ute, fem meter fra boligen. Bileieren fortalte til politiet at han hadde hentet bilen for bare fire dager siden.

Oslo brann- og redningsetat opplyste senere lørdag kveld til NTB at røykutviklingen ga seg da bileieren tok ut ladekabelen fra bilen, en Polestar 2.

Powered by Labrador CMS