Tungt væpnet politi gikk til aksjon etter skyting i leiligheten mellom Carl Berner og Torshov.
Tungt væpnet politi gikk til aksjon etter skyting i leiligheten mellom Carl Berner og Torshov.

Ny pågripelse etter skyting i Christian Michelsens gate: - Tre personer er nå pågrepet, opplyser politiet

Rett før klokken 22 gikk politiet ut med melding om at to menn er pågrepet etter skyting i en leilighet mellom Carl Berner og Torshov. Ved midnatt kom en oppdatering om at også en tredje person er pågrepet.

Publisert Sist oppdatert

Sju politipatruljer og beredskaptroppens Delta-gruppe rykket ut til en leilighet i Christian Michelsens gate ved 16-tiden tirsdag ettermiddag. En mann i 40-årene var blitt skutt i armen og ble fraktet til sykehus. Ifølge politiet skal mannen ikke være kritisk skadd.

Politiet er tilbakeholdne med informasjon om de to som er pågrepet i kveld.

— De er begge pågrepet i Oslo by, men vi mener at flere kan være involvert, så etterforskningen pågår, og vi utelukker ikke pågripelser, sier operasjonsleder André Kråkenes til NTB.

— Tre personer i leiligheten

To timer senere kom en ny melding fra politiet. En tredje person var blitt pågrepet.

— Nok en person er pågrepet i saken. Mistenkte er kjørt arresten, skriver politiet på Twitter klokken 23.51 tirsdag kveld.

Oslo politidistrikt opplyser ved midnatt at de vil gå ut med en pressemelding om skytingen iløpet av onsdag formiddag.

Tungt bevæpnet politi søkte gjennom flere oppganger i nærheten av leiligheten i Christian Michelsens gate.
Tungt bevæpnet politi søkte gjennom flere oppganger i nærheten av leiligheten i Christian Michelsens gate.

Politiet ville sent tirsdag kveld ikke gi flere opplysninger av hensyn til etterforskningen. Om det er noen relasjon mellom fornærmede og de pågrepne, er ikke kjent for allmennheten.

— Ikke fare for andre personer

På åstedet tidligere tirsdag opplyste politiet at det hadde vært tre personer i leiligheten, samt den skadde. Skytingen utløste en større væpnet politiaksjon der det utover kvelden ble søkt etter flere gjerningspersoner på ulike adresser i Oslo.

I et kort tidsrom etter skytingen skal flere personer ha blitt anholdt av politiet. Men de to pågrepne personene skal ikke være blant de som ble anholdt like etter skyteepsioden.

Politiet opplyser at de ikke mener de mistenkte skal være til fare for andre personer.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.