Infinitum rigget til sommerfest for de ansette hos jobben-prosjektet i Frelsesarmeen. Foto: André Kjernsli

De ansatte i Frelsesarmeen-prosjektet «Jobben» hedret med sommerfest

– Jeg hadde jo skikkelig jobb og greiene på stell, men det var som om jeg ville ruse meg, sier Jorn (53). Nå er han rusfri takket være «Jobben».

Publisert

I en koselig bakgård i Arups gate, der «Jobben» holder til, er det bortimot 100 personer med på festen. Sola skinner, det serveres nydelig tre-retters middag, og på scenen dukker etter hvert Ivar «Ravi» Johansen opp. Noen vil sikkert huske hans engasjement for panting fra noen år tilbake.

Da firmaet Infinitum skulle feire sitt 20-års-jubileum, var det aldri noe tvil om hvem de ville hedre. I sentrum for festen var de ansatte i Frelsesarmeen-prosjektet «Jobben». De bidrar i stor grad bidrar til å holde byen, øyene og skjærgården vår ren.

Ivar (Ravi) Johansen, som selv har vært engasjert i panteordningen PET, spilte og sang på sommerfesten. Foto: André Kjernsli

Ville feire arbeiderne

– Da vi begynte å nærme oss jubileet, ble det ganske raskt klart at vi ville feire sammen med dem som hjelper oss å nå våre mål. De som hver dag går ut og plukker søppel og produkter som kan pantes, sier Kjell Olav Maldum, administrerende direktør i Infinitum.

Infinitum, tidligere Norsk Resirk, drifter panteordningen på gjenvinnbare drikkevarebokser og plastflasker med pantemerke.

– Det å sette pant på emballasje, setter en verdi på den. Dette ser ut til å bre seg til flere og flere land, sier Maldum.

De som hjelper oss med å nå målene våre fortjener en fest, sier Kjell Ovav Maldum, sjef i Infinitum. Foto: André Kjernsli

Holder meg borte fra pepper og sprøyter

– Jeg hadde jo skikkelig jobb og greiene på stell, men det var som om jeg ville ruse meg, sier Jorn (53), som sitter ved et bord og koser seg i varmen.

– Det gikk i piller, og i 2005 hadde jeg ti forskjellige leger jeg gikk til – sånt blir det mye piller av. Etter hvert ble det både pepper og sprøyter, men nå har jeg vært rusfri i ett år.

Har forteller at «Jobben» er årsaken til at han sluttet. Nå jobber han fast fra 08.30-14.30 hele uka.

Jobben i Frelsesarméen er direkt årsak til at jeg holder meg rusfri, sier Jorn til VartOslo. Foto: André Kjernsli

Betyr mye

Frem til 15. april jobbet han på Bleikøykalven, der han og kollegaene ryddet til det ble helt strøkent, slik at fuglene kunne komme og klekke.

Nå er det Malmøykalven som står for tur. Til uka kommer fosterbarn og barnehjemsbarn ut dit på sommerferie, da har de gjort sitt til at de skal få det fint der ute.

– Jeg trives med fysisk arbeid, og jeg trives i skjærgården, sier Jorn med et drømmende blikk. Jeg sovner ganske greit om kvelden etter en arbeidsdag ute i sjølufta.

Vi som er ansatt i Jobben har hele tiden vært langt fremme i byens miljøarbeid, sier Jorun Mathisen. Foto: André Kjernsli

– Kjenner på vår egenverdi

– Jeg er så glad for at vi blir sett og verdsatt for det arbeidet vi gjør, sier Jorun Mathisen, daglig leder i Jobben de siste tre årene.

Det synes det er inspirerende med en sånn fin fest.

– Samtidig vet vi at vi gjør en samfunnsnyttig oppgave, og hver og en av de som jobber her kjenner godt på sin egenverdi, forteller Mathisen til VårtOslo.

Powered by Labrador CMS