Sesongbeste da Vålerenga slo Frisk: - Utrolig deilig høre sluttsignalet, sier Jonas Oppøyen

Første runde av Get-ligaen er ferdigspilt, og Vålerenga hockey må si seg fornøyd med starten. Det gir både Espen Shampo Knutsen og Roy Johansen i trenerteamet uttrykk for også.

Fjerdeplass, og færrest innslupne mål av alle lagene. Men samtidig lite farlige fremover, nykommer Narvik har scoret like mange mål som VIF hittil i sesongen.

I kveld kom regjerende norgesmester Frisk på besøk, de nullet ut VIF i forrige runde.

Kampfakta

Vålerenga – Frisk Asker 3-2 (1-0, 2-1, 0-1). 939 tilskuere. Mål: 1. periode: 1-0 (7.35) Tobias Lindström (Martin Røymark, Mats Trygg). 2. periode: 2-0 (29.55) Lindström (Daniel Sørvik), 3-0 (37.32) Røymark (Kalle Ekelund, Andreas Stene), 3-1 (38.47) Victor Björkung (Hampus Gustafsson, Alex Lavoie). 3. periode: 3-2 (50.54) Reid Petryk (Björkung, Lavoie). Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Frisk Asker 5 x 2 min.

VIF får hull på Frisk

Gjestenes Henrik Ødegård setter standarden med en albuetakling etter noen få sekunder, og Vålerenga får mulighet til å spille i overtall med en gang. De kommer til et par brukbare sjanser, men mål blir det ikke.

I andre enden kommer Frisk til en sjanse, et skudd går via snappen til Steffen Søberg via tverrligger og ut. Der hadde hjemmelaget flaks!

Tobias Lindtröm pirker pucken over Nicklas Dahlberg i Frisk-buret, og VIF tar ledelsen i kampen. Foto: André Kjernsli

Nytt overtallspill kommer noen minutter senere, og på andre forsøk går det. En del klabb og blabb foran Frisk sitt mål, og til slutt er det Tobias Lindström som får pirket pucken i mål. Der sprakk Frisk-nullen mot Vålerenga.

Nå følger noen minutter der ingen av lagene kommer til skikkelige sjanser. Vålerenga bruker nå krefter på å presse høyt, og får betalt i form av et par store sjanser. Det er et helt annet tenningsnivå nå, og laget ønsker virkelig å vinne tilbake pucken så fort som mulig. Gjestene får ikke til stort.

Frisk pådrar seg sin tredje utvisningen med 12 sekunder av åpningsperioden, og vil åpne midtperioden i nok et overtall.

Jonas Oppøyen med en bra sjanse i første periode. Foto: André Kjernsli

Det overtallet nulles greit ut når Martin Røymark pådrar seg utvisning. Enga får ytterligere en utvisning, men Frisk er ikke like skarpe som vi forventet før kampen.

2 x Tobbe

Utvisningene ødelegger rytmen i spillet, men så fort Vålerenga har fullt mannskap har de et tak på kampen. Midt i andre periode er det klart for dobling av ledelsen. Nok engang er det kaptein Lindström som setter pucken i mål, på pasning fra Daniel Sørvik.

Niklas Dahlberg sitter på rumpa og konstanterer at VIF har doblet ledelsen. Foto: André Kjernsli

Det kjennes som om at ledelsen burde ha vært større, og med utligning vil gjestene være tilbake kampen. Det er nettopp det Martin Røymark gjør noe med mot slutten av perioden, setter pucken i mål.

Nok en gang pådrar Vålerenga seg utvisning, den fjerde i midtperioden. Denne gangen er det klart for redusering til 3-1, det er Victor Björkung som sprekker nullen til hjemmelaget.

Sesongens beste av VIF?

På tross av en litt sur redusering mot slutten av midtperioden har Vålerenga vist storspill som må kalle årsbeste.

Det jobbes knallhardt i midtsonen, og Frisk får ikke arbeidsro. Espen Knutsen sier helt korrekt i pausen at VIF har vært klart best de første 40 minuttene, og at det blir seier dersom de klarer å levere samme spill i tredje periode.

Mats Trygg alene med Frisk-keeperen. Foto: André Kjernsli

Vålerenga virker litt mer forsiktig når tredjeperioden drar i gang. Det er helt ok å forsvare en ledelse, men det er viktig å ikke bli for defensive i spillet.

Frisk reduserer

Med ti minutter igjen av tredje periode tråkler Frisks Endre Medby seg gjennom forsvaret til VIF, men han klarer ikke å overliste Steffen Søberg. Men det var nære på nok en redusering.

Frisk reduserte to ganger og gjorde det spennende. Foto: André Kjernsli

Samtidig drar VIF på seg nok en utvisning, og inviterer med det gjestene inn i kampen igjen. Og det er nettopp det som skjer. Bare 25 sekunder ut i utvisningstiden reduserer Frisk igjen, denne gang ved Reid Petryk. Ettmåls ledelse nå.

Med fem minutter igjen er det spent stemning i hallen. Jonas Oppøyen får en mulighet, men klarer ikke å få skikkelig kontroll på pucken.

Med ett minutt igjen tar Frisk ut keeperen, og i kampens siste sekunder får gjestene både to og tre skudd på mål. Men klarer ikke å få pucken inn.

En svært fornøyd Jonas Oppøyen i garderoben etter det som er sesongbeste av Vålerenga. Foto: André Kjernsli

VIF haler i land en fullt fortjent seier i det som må være deres beste kamp hittil i sesongen.

— Dette var den diggeste seieren i år. Det var utrolig deilig høre sluttsignalet gå etter at Frisk fikk de to pissemåla, sier en meget fornøyd Jonas Oppøyen til VårtOslo etter kampen.

Mats Trygg ble kåret til VIFs beste spiller.