Grüner på farlig visitt foran Narviks keeper da lagene møttes i vår. Arkivfoto: Christian Boger

Grüner vant skuddstatistikken, men ga bort poeng til Narvik

Skuddstatistikken viste 48-27 i Grüners favør da sluttsignalet gikk. Men på tavla sto det etter spilleforlengelse 4-3 i favør bortelaget Narvik.

Narvik og Grüner rykket begge opp til hockeyens øverste divisjon før denne sesongen. Og laget fra indre Oslo øst har vist at de kan spille jevnt mot de beste.

For noen runder siden hadde Grüner til og med regjerende norgesmester Frisk i kne.

Grüner – Narvik 3-4 e.f. (1-1, 1-1, 1-1, 0-1). 191 tilskuere. Mål: 1. periode: 1-0 (1.28) Ole Setsaas (Rolf Thomas Aastad, Robin Olsen-Syversen), 1-1 (5.13) Connor Hurley (Kåre Benjamin Byrkjeland, Wade Murphy). 2. periode: 1-2 (25.05) Marcus Nordlund (Murphy, Jørgen Engstrøm), 2-2 (38.52) Kristian Kucera (Vojtech Zounek, Håvard Steen). 3. periode: 3-2 (42.51) Herman Sagfossen (Kucera, Zounek), 3-3 (58.55) Casper Santanen (Murphy, Nordlund). Forlengning: 3-4 (60.43) Santanen (Murphy, Hurley). Utvisninger: Grüner 4 x 2 min., Narvik 12 x 2 min.

Startet bra for Grüner

Men så langt i sesongen har laget med hjemmebane på Dælenenga kun kapret tre poeng. Derfor var hjemmekampen mot Narvik viktig. Nå skulle poengfangsten dobles, og nordlendingene skulle holdes på behørig avstand i bunn av tabellen.

Og det startet bra med 1-0 av Ole Setsaas etter knappe halvannet minutt i første periode. Men drøyt tre minutter senere var lagene like langt etter at Narvik hadde utlignet.

Resultatmessig blir andre periode en reprise på den første. Grüner går oppskriftsmessige opp i føringen. Men Narvik kommer tilbake rett før perioden er ferdigspilt. Lagene går til hvilen med 2-2.

Alle som følger norsk hockey vet at Grüner er et godt lag. Men litt uflaks, litt manglende rutine, for dårlig effektivitet i overtallsspill og muligens litt tynnere besatt i enkelte lagledd har gjort poengfangsten mager for Grüner hittil i sesongen.

— Ran. Surt. Ufortjent

Knappe tre minutter ut i sisteperioden går Grüner for tredje gang opp i ledelsen. Gjennom de foregående periodene har laget dominert skuddstatistikken. Det fortsetter også i siste del av bataljen mot Narvik.

3-2 holder seg nesten helt inn. Men ett minutt og fem sekunder før sluttsignalet utligner Narvik.

Dermed ble det spilleforlengelse. Og tross solid spillemessig dominans med 48-27 til Grüner i skuddstatistikk, klarer Narvik å sette 4-3 under ett minutt ut i spilleforlengelsen.

— Surt. Ran. Ufortjent, var noen av karakteristikkene som falt hos hjemmepublikummet i Grünerhallen på Dælenenga.