Norske langrennsløpere under femmila i Holmenkollen. Mye publikum langs løypa.
Tidobbelt norsk i løypene. Men blant publikum ble femmila i Holmenkollen i år igjen skjemmet av ungdomsfyll.

Røde Kors hjelpekorps i Kollen behandlet tre ganger flere enn normalt: - Det har vært en del fyll blant de unge

Politiet forteller at foreldre ikke ville hente sine overstadig berusede barn i Kollen. Røde Kors hjelpekorps sier de behandlet tre ganger flere enn normalt under femmila. Og bekrefter at det var mange overstadig berusede mindreårige.

Publisert

— Det er en del foreldre som er blitt ringt opp av helsevesenet og politiet om at poden har vært overstadig beruset her oppe, fortalte politiets innsatsleder Svein Arild Jørundland til NRK Dagsrevyen lørdag kveld.

Den erfarne politimannen forteller at han er sjokkert over enkelte foreldre til berusede barn og unge.

— Det skuffer meg

— Vi anmodet om at de skulle hente barna. Men da har det vært foreldre som ikke har vært interessert i å gjøre det, fortalte Jørundland.

— De har ment at det er nødetatenes oppgave. Det må jeg si skuffer meg, sa innsatslederen.

Søndag morgen oppsummerte Oslo Røde Kors hjelpekorps lørdagen. De bekrefter at det var mye fyll blant svært unge publikummere.

Politiets innsatsleder i Holmenkollen, Svein Arild Jørundland, fortalte i Dagsrevyen at foreldre nektet å hente sine overstadig berusede barn.
Politiets innsatsleder i Holmenkollen, Svein Arild Jørundland, fortalte i NRK Dagsrevyen at foreldre nektet å hente sine overstadig berusede barn.

— Det har vært en del fyll blant de unge, sier hjelpekorpsets vaktleder Anders Oustorp.

— Vi har behandlet 164 personer og 11 er kjørt til legevakt eller sykehus, forteller han.

— Antall behandlede godt over snittet

Over 40 frivillige fra Oslo Røde Kors hjelpekorps har bidratt så langt i helgen med kjøretøy, skadestue og patruljer i arenaen.

Mens Røde Kors i fjor behandlet 50 mennesker i løpet av fredag og lørdag, er antallet i år over tredoblet.

— Antall behandlet i år er godt over gjennomsnittet, ja. I dag ventes det en veldig rolig dag i forhold, men vi er klare. Både i arenaen og i marka, sier Oustorp.

Ifølge arrangøren, Holmenkollen skifestival, var det godt over 30.000 publikummere lørdag.

— Selv om det er god stemning og det har vært roligere enn mange år tidligere, er det en del ungdom under 18 år som har tatt turen ut i marka og som blir ivaretatt av Røde Kors etter å ha inntatt alkohol, sa kommunikasjonsansvarlig Martin Giæver lørdag.

Powered by Labrador CMS