Mark Auk plukket poeng offensivt i Odense Bulldogs, samtidig som han skjøttet sine defensive oppgaver.
Mark Auk plukket poeng offensivt i Odense Bulldogs, samtidig som han skjøttet sine defensive oppgaver.

Vålerenga ishockey har signert amerikansk back. Var poengplukker i Danmark

– Jeg håper å kunne være med å hjelpe klubben til å vinne kongepokalen, og gleder meg veldig til å komme til Oslo og Norge, sier Mark Auk (27).

Publisert

27-åringen Mark Auk fra Michigan er VIFs nyeste signering. Han har vunnet NCAA-ligaen, som er USAs beste collegeliga to ganger – og nå er han sulten på å vinne mer, ifølge Vålerenga ishockey.

– Det føles utrolig bra å ha signert for Vålerenga, og jeg gleder meg veldig til å komme til klubben. Jeg hadde i utgangspunktet signert for Vienna Capitals, men i sommer har jeg spilt i en tre mot tre-turnering for profesjonelle hockeyspillere i USA, som ikke er avsluttet enda. Dette gjorde at jeg ikke kunne være på plass hos Vienna da de ønsket, og jeg ble sluppet på det frie markedet, sier Auk.

Ifølge assisterende trener hos Vienna Capitals, Christian Dolezal. er Auk en dyktig skøytene og god til å posisjonere seg på isen. – Han leser spillet godt og kan hjelpe oss både i breakouts og i overgangene. Offensivt finner han de frie rommene og skaper plass til sine medspillere.

Solid spiller

Anders Myrvold fra sportslig utvalg i klubben er svært fornøyd med å ha signert en backtype de har sett etter lenge.

– Mark Auk er en skøytesterk spiller som kommer til å styrke troppen med sine store offensive egenskaper og sterke pasningsspill framover på isen, samtidig som han er veldig solid i det defensive arbeidet. Vi får en spiller som vil tilføre enda mer erfaring til troppen.

Poengplukker i Danmark

Forrige sesong spilte amerikaneren for Odense Bulldogs i Danmark. Her gjorde han seg bemerket med offensive 33 poeng på 55 kamper. Han var beste poengplukker av backene i laget og ble tatt ut på All Star laget i ligaen.

Etter at han ble kontaktet av Vålerenga forteller Mark Auk at han raskt falt for tanken om å spille i klubben. – Jeg undersøkte både klubben og byen og kjente fort at dette var en klubb jeg ønsket å spille for. Det er satt sammen et sterkt lag som kan vinne alle kamper. Så vil det være opp til oss spillere å gjøre det vi er der for – å prestere så godt vi kan på isen for at laget sammen skal ha suksess og nå målene vi har satt oss.

Powered by Labrador CMS